Det positive med Visjon Norge

Jeg kunne nok også ha ønsket enkelte ting annerledes. Men det ville jeg si til Jan Hanvold under fire øyne.

KjæreDagrun Eriksen.Brennpunkt-programmet den 25. oktober var et journalistisk gravearbeid for å finne feil vedJan Hanvold ogTV Visjon Norge. Du gav i Dagsnytt 18 den 26. oktober uttrykk for sterk skepsis til Hanvold og hans virksomhet. Det er du sikkert ikke alene om.

Jeg tror ikke du har satt deg inn i hva Hanvold har utrettet i livet. Lik oss alle, deg og meg inkludert, har han også et potensial for forbedring. Likevel har han utrettet mer enn kanskje både du og jeg og mange andre. I flere år nå har TV Visjon Norge drevet et omfattende hjelpearbeid i Europas fattigste land,Moldova. Der har han vært initiativtaker til å bygge barnehjem, eldreboliger og hjem for handikappede.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det har rørt manges hjerter å se resultatene av hans praktiske og nestekjærlige form for kristendom. De som har vært med til Moldova, har hatt opplevelser de aldri vil glemme. De har sett mennesker i den usleste fornedrelse og elendighet bli møtt av ekte kjærlighet.

Hanvold har fått reist nye skolebygninger hvor ungdommen – Moldovas fremtid – undervises av en dedikert lærerstab. En av elevene der er i dag ferdig lege. Skolens sangkor er et annet eksempel på hvordan skolen løfter elevene. Hanvold har vært initiativtaker til å få anskaffet et tomteareal hvor det planlegges et kristent universitet.

Han er en ekte gründer. TV Visjon Norge driver innsamling av tøy til Moldova og andre land. Endog Kurdistan har fått lastebillass med hjelpeforsyninger. Vi pleier å gi tøy vi ikke bruke lenger til TV Visjon Norge, for da vet vi at det kommer fram. Regelmessig drar lastebiler fra Mjøndalen til de fattige med hjelpesendinger.

En sjel er mer verd enn hele verden, står det i min Bibel. Ragnar, som jeg lærte å kjenne, valgte å bli en kristen etter å ha sett et program på TV Visjon Norge. I dag er Ragnar borte. Men han ble reddet for evigheten. Det er ikke bare Ragnar som har opplevd livsforvandling av TV Visjon Norges virksomhet. TV-kanalen formidler også bønn for syke. De tror faktisk på bønn og forbønn.

Deler av Kristen-Norge gjør ikke det lenger. For eldre og avsidesboende fyller TV Visjon Norge et behov. Og en viktig ting til: De presenterer sannhet og fakta omIsrael, i motsetning til NRK og TV 2 som i årevis meget bevisst har gitt oss et uriktig bilde av Midtøsten-konflikten, og gjort Norge til et av de mest Israel kritiske land i den vestlige verden.

TV Visjon Norge har cirka 60 ansatte. De trenger vel 100 millioner i året for å klare driften. Det må være en voldsom påkjenning å vite at du hver uke trenger 2 millioner kroner. NRK har mer enn 5 milliarder, og TV 2 over 2 milliarder å rutte med. Hadde 15.000 kristne gitt 500 kr hver måned, ville stasjonen ha 90 millioner i året, og behovet for «pengegnål» hadde forsvunnet.

Man kan lure: Er det et utbredt syn blant kristne at TV Visjon Norge helst skulle forsvinne? Hva kommer så i stedet? Det er all grunn til å regne med at de offentlige kanaler fremover vil bli enda mer uvennlige mot kristne. Konservative kristne vil kunne bli spesielt utsatt. Hvorfor ser ikke de som er for menighetsplanting, potensialet ved å bruke TV Visjon Norge som en talerstol for å nå de mange? Hvorfor ser vi ikke de unge forkynnere der?

Herren sa at «Den som er uten feil, kaste den første stein.» Du, Dagrun Eriksen, sa at ekteskapet kunne hver enkelt av oss definere slik som vi selv følte. Det er det motsatte av kristen etikk. Og nok med langt alvorligere samfunnsmessige langtidseffekter enn TV Visjon Norge kan forårsake. Det er sterke krefter i landet vårt som arbeider for å avskaffe familien – selv om alle vet at en trygg oppvekst gir den beste ballast for livets stormer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Som kristne burde vi ikke støtte disse destruktive kreftene. Kjære Dagrun Eriksen, da håper jeg du har lest disse linjer som er skrevet for å få fram det positive ved TV Visjon Norge. Jeg kunne nok også ha ønsket enkelte ting annerledes. Men det ville jeg si til Jan Hanvold under fire øyne.