Vekkelse midt i krisen

Aldri før har så mange muslimer kommet til tro på Jesus.

Det er mye vondt og utfordrende i verden akkurat nå. Men midt i det har vi en Gud som handler. Han står ikke bak ondskap, han er tvert om en aktiv Gud som sender – sin Ånd og sine medarbeidere (oss som tror) med håp. Håp for her og nå. Håp for evigheten. Spørsmålet er dette: Er vi med på det Gud gjør, eller lar vi oss lamme av frykt?

I et intervju med Christianity Today i juni 2015 fortalte David Garrison om resultatene av 2,5 år med undersøkelser, intervjuer og reiser rundt om i den muslimske verden. Aldri før har så mange muslimer kommet til tro på Jesus, konkluderer han – det er snakk om mange millioner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det som for meg var det mest oppmuntrende er at det handler ikke «bare» om mennesker som konverterer på møter eller som følge av internettevangelisering, det handler om bevegelser. Bevegelser der de som kommer til tro selv går videre med evangeliet, disippelgjør andre. Hos oss kaller vi det misjonale bevegelser, og vi er mange som gjerne skulle sett mer av det her blant sekulære europeere.

I de første 12 årene av 2000-tallet, sier Garrison, har det oppstått 69 nye «movements», bevegelser med minst 1000 nye døpte eller 100 nye plantede menigheter, innenfor den muslimske verden. Før år 2000 oppsto slike bevegelser sjeldent.

Garrison sier han begynte undersøkelsene med en lett skepsis til alle de enorme tallene han hadde hørt om muslimer som kom til tro. Han endte opp med at tallene mange ganger var større enn det han hadde hørt. Og «det som er så spennende er ikke bare størrelsene på disse bevegelsene, men hvor mange de er og at de ikke er begrenset til et hjørne av verden, vi ser dem fra Vest-Afrika til Indonesia og alle steder mellom der». Halleluja, Jesus lever!

Også i Europa kommer muslimer til tro på Jesus. Jeg har selv møtt muslimske flyktninger som har møtt Jesus både på veien til Europa og etter at de kom til Europa. De har møtt Jesus i møte med kristne. Gjennom å lese Bibelen. Ved at Jesus selv har møtt dem i drømmene deres. Gud er en aktiv Gud, han står ikke bak det onde.

Tvert om, han sender ut mennesker for å hjelpe ofrene for ondskap. Han leter etter fortapte mennesker, og akkurat nå er det veldig, veldig mange muslimer som lar seg finne. La oss samarbeide med Gud.

Misjonslederen Floyd McClung skriver følgende på sin blogg: «Vi må ikke tenke i termer som «radikale terrorister» eller «ekstremister» eller «trusselen mot Vesten». Mye av den islamske terrorismen i verden i dag er en falsk åndelig respons på en massiv omvendelse av muslimer til Jesus. Det er Satans måte å distrahere oss på, å fylle våre hjerter med frykt, sinne, og vantro.

Vi lever midt i tidenes største innhøsting blant muslimer som kommer til tro på Jesus. Selvfølgelig er ikke Satan fornøyd med det – så han initierer hat og sinne i hjertene til ekstremister slik at de handler voldelig, og sådan skaper polarisering og fristelse for folk i vesten til å respondere med den samme ånd.Ikke fall for det!»

Situasjonen i dagens Europa og Midtøsten handler om mer enn menneskers frelse. Blant annet trenger mennesker i Syria ikke bare frelse, men også humanitær hjelp. Og ja, vi skal ikke være naive og tro at flyktningstrømmen ikke er en gigantisk utfordring for vårt europeiske samfunn. Og vi skal heller ikke fortie udåder gjort av muslimer. Men: La oss ikke la fryktens eller motløshetens ånd ta overhånd. La oss heller følge Paulus oppfordring fra 2. Tim 1,7 og la den Ånd som gir kjærlighet kraft og sindighet fylle oss.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

La oss glede oss over vekkelse blant muslimer. La oss gråte med og for dem som lider. La oss møte hat med kjærlighet. La oss fremfor alt forkynne ham som er Håp og bringer håp. Han er ingen passiv Gud, han er en aktiv Gud som sender sin Ånd, og sender oss.