Selvutnevnte apostler

Maldonado forkynner en annen Jesus, og fører med seg en annen ånd, og et annet evangelium.

Hvor i Skriften finner vi løftene om å få slettet ut økonomisk gjeld? Hvor i Skriften sies det at Gud reiser opp millionærer?

«Hør, mine kjære brødre! Har ikke Gud utvalgt dem som er fattige i denne veden, til å være rike i troen og arvinger til det rike han har lovt dem som elsker ham? Jak. 2.5

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Her er noe av den falske forkynnelsen som ble presentert på Telenor Arena, 3.-5. mai av «apostelen» Maldonado:

«Vil du lære hvordan gjeld kan bli utslettet?»

«Gud reiser opp millionærer – i jubileumsåret.»

«Jeg erklærer over ham om utslettelse av gjelden hans.»

«Dette er hvordan vi beseirer Satan.»

«Hvor mange av dere ønsker å få ettergitt sin gjeld?»

«Jeg vil be Gud om å sette penger inn på din konto.»

«Jeg erklærer».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Maldonado hevder tydeligvis at han har autoritet til å erklære at mennesker skal få utslettet sin gjeld. Hvem gav ham denne autoriteten? Den er ikke fra Gud. Hvis noen mener den er fra Gud, vil jeg gjerne ha den bibelreferansen. Maldonado og mange med ham er selvoppnevnte «apostler».

Menigheten, Guds hus, er bygget på apostlenes og profetenes grunnvoll, (Ef. 2:20). Når du bygger et hus, legges grunnvollen først. Når arbeidet med tomten og grunnvollen er ferdig, kan maskinene som gjorde jobben med grunnvollen parkeres, og så begynner byggingen av resten av huset.

Apostlene hørte med i grunnvolls arbeidet i Guds hus. Når grunnvollen var bygget trengtes ikke apostler lenger, de fikk ikke etterfølgere!

Ordet apostel betyr: «En som er sendt», og brukes i to betydninger i Skriften. Den ene i betydning av å være en av Herrens apostler, og det sies at «Han kalte sammen de tolv og gav dem (de tolv) makt og myndighet over alle onde ånder, og til å helbrede sykdommer», Luk 9:1 «Disse tolv sendte Jesus ut og bød dem (...) helbred syke, vekk opp døde, rens spedalske, driv ut onde ånder! For intet har dere fått det, for intet skal dere gi det» Matt 10:5,8.

Når Tabita døde, i Apg kap 9 sendte de kristne bud etter apostelen Peter. «Vanlige» kristne hadde nemlig ikke mottatt noen autoritet fra Gud til å vekke opp døde, men det hadde apostlene.

I trengselstiden, når evangeliet om Riket skal forkynnes av en utvalgt gruppe jøder, (Matt 10:23) skal det budskapet nå ut til alle folkeslag, og da vil trolig noen av disse miraklene finne sted igjen, (se Mark 16:16-18).

Den annen betydning av «apostel» er det å være sendt ut fra sin menighet som misjonærer, slik som for eksempel Barnabas (Apg 11:22 og 14:14). Denne form for apostler eksisterer den dag i dag.

Etter det jeg forstår, er ikke dette stort nok i Maldonados øyne, for han mener seg tydeligvis å være en apostel på lik linje med Paulus, i alle fall mht, å utføre mirakler. Ingen kristen, i den tiden vi lever i, har autoritet til å «erklære» over noen andre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den som driver med slikt er enten en uvitende kristen, eller så kan vedkommende også være en Satans apostel. Hva som gjelder for Maldonado skal ikke jeg avgjøre. Men det er helt klart ifølge Skriften, at enten er han uvitende, eller så er han en Satans apostel. Maldonado forkynner en annen Jesus, og fører med seg en annen ånd, og et annet evangelium.

Jan Hanvold er blitt en viktig kanal for dette i landet vårt. Jeg vil ikke påstå noe om hvorvidt de er frelst eller ikke, for frelsen er av nåde.

Men budskapet de forkynner er falskt. Paulus er meget krass mot dem som forkynner et falsk evangelium. «Om noen forkynner dere et annet evangelium enn det som dere har mottatt, han være forbannet», Gal. 1:9. «Deres munn taler store ord, mens de smigrer folk for vinnings skyld», Judas brev v16.