Kampen for legalisering av cannabis i Norge i dag er der kampen for homofile rettigheter var på 70-tallet. Man kan ikke stå frem i frykt for represalier, skriver Trond Wathne Tveiten. Illustrasjonsbilde: Pixabay

Ikke la hysteriet ta overhånd

Author picture

onsdag 19. juli 2017

dagensdebatt

Det er på tide at flere politikere tør å komme ut av skapet og si klart i fra at de er for legalisering av cannabis.

Artisten som går under navn Machine Gun Kelly anmeldt for å ha røykt cannabis på Slottsfjell-scenen nydelig. Selvfølgelig lagde både pressen og politiet stort poeng ut av dette, noe som viser hvor stort hysteri det er rundt cannabis.

Flere stater i USA har legalisert cannabis og flere andre vil gjøre det, hvis ikke reaksjonære konservative vinner frem. Forskningsresultater viser at legaliseringen har vært en suksess, men I Norge vinner hysteriet til politiet og Actis frem, mens tilhengere av en solidarisk politikk blir latterliggjort.

Det er på tide at flere politikere tør å komme ut av skapet og si klart i fra at de er for legalisering. Kampen for legalisering i Norge i dag er der kampen for homofile rettigheter var på 70-tallet. Man kan ikke stå frem i frykt for represalier, noe som svekker den demokratiske og åpne debatten vi ønsket mer av etter 22 juli tragedien. La oss se til fremtiden og la oss alle være med å skape en ny solidarisk cannabispolitikk.