Illustrasjonsbilde. Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix  Foto: 

DnK: Snart bare skallet igjen?

Author picture

fredag 3. februar 2017

Dette innlegget er en respons på "«Den lille bibel» blir valgfritt ved dåp"

dagensdebatt

I det siste kirkemøtet ble det vedtatt at Johannes 3:16 ikke lenger skal være obligatorisk tekst ved dåpen.

- “For så høyt har Gud elsket verden at Han ga sin sønn, den enbårne, for at hver den som tror på Ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

 Bibelteksten kan virke støtende på de foreldre som ikke døper sitt barn, må vite. Hvorfor ikke også fjerne bibel og bekjennelse fra DnK? Store deler virker sikkert støtende på ikke-troende og noen andre i DnK: Som Aftenposten skrev ifjor, så anser kun 48 % av alle medlemmer i DnK seg som kristne.

Her må man dog være konsekvent og fortsette å ta hensyn til flertallet. Evangeliet må kuttes og beskjæres alt etter hva det forekommende flertallet måtte mene. Man må jo ikke støte noen heller: Viktigst er aksept, kos og harmoni. Idyllen og samholdet må derfor dyrkes for enhver pris. Alt som kan virke forstyrrende på noen må derfor heretter bort. DnK bærer mer og mer preg av å være et SPA med sjelemassasje etter ønske som spesiale.

Kirkens flertall blir fulgt; ikke fordi det har rett -men fordi det har makt: DnK er visst endelig i ferd med å kaste av seg åket: Kirken har brudt sine røtter og farer omkring på overlfaten etter den vei vinden blåser. Den allmennreligiøse og substansløse surdeigen fra en rekke liberalteologer og medlemmer i DnK virker dessverre sterkere og sterkere fra år til år. Sic transit Gloria ecclesiae.