En politimann ble skutt med hagle på Vinstra i Gudbrandsdalen onsdag kveld. Store styrker leter nå etter den 69 år gamle antatte gjerningsmannen. Foto: Bjørn Sletten / Dølen / NTB scanpix

Politimann skutt med hagle

En polititjenestemann ble onsdag kveld skutt i forbindelse med en pågripelse på Vinstra i Oppland. Beredskapstroppen fra Oslo er satt inn i letingen etter gjerningsmannen.

Politiet ble tilkalt til et legekontor på Vinstra (80 kilometer nord for Lillehammer) i forbindelse med en person som var inne til konsultasjon. Helsepersonellet reagerte på mannens oppførsel.

Da politipatruljen ankom kontoret, hadde mannen dratt. Patruljen kjørte rundt i området for å prøve å lokalisere mannen og fant ham etter en times tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ikke livstruende

– I forbindelse med at patruljen prøvde å ta kontakt med mannen, ble en polititjenestemann skudd og skadd. Skadeomfanget er uklart, men han skal ikke være livstruende skadd. Han er nå til behandling på Lillehammer sykehus, sier politistasjonssjef Bjørn E. Bergundhaugen i Lillehammer til NTB.

Sykehuset Innlandet HF opplyser til NTB at politimannen først ble sendt til Lillehammer sykehus. Tilstanden er stabil, men skadeomfanget er foreløpig uavklart. Mannen er nå sendt videre til Ullevål sykehus i Oslo.

Brukte hagle

Skyteepisoden fant sted rundt klokken 20.35 onsdag kveld ved mannens bolig. Ifølge Bergundhaugen ble det brukt en hagle og kun avfyrt ett skudd.

Politiet tror at gjerningsmannen fremdeles er bevæpnet og betrakter ham som svært farlig og ustabil. Folk i området anmodes derfor om å holde seg innendørs og låse døren. Publikum bes om å kontakte politiet hvis de ser noe mistenkelig.

– Vi oppfatter dette som en dramatisk situasjon, understreker Bergundhaugen.

Den antatte gjerningsmannen er 69 år gammel og rundt 180 centimeter høy. Han er slank, har lyst blondt hår og skal være iført mørk, kort jakke, og mørk dongeribukse.

Beredskapstroppen

– Vi har satt inn alle tilgjengelige mannskaper og flere hundepatruljer i søket etter mannen. Dessverre er det ikke mulig å bruke politihelikopteret på grunn av været, sier Bergundhaugen.

Det lokale politiet får bistand fra utrykningsenheten i politiet på Lillehammer. Politiets beredskapstropp i Oslo er også varslet og ankom ifølge Gudbrandsdølen Dagningen Vinstra rett etter midnatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge VG skal politipatruljen som rykket ut først, ha vært bevæpnet i henhold til de nye reglene om bevæpning av politiet som ble innført denne uken på grunn av den økte terrorfaren.

Les også
Nå bevæpnes politiet
Les også
Soldater fritas fra uniformsplikt på reise
Les også
PST erkjenner at åpenhet om trusler er problematisk