– Vi gjorde et helhjertet forsøk på å redde Vivo-kjeden

Det sier gruppen som besto av Lunde forlag, Hermon forlag, Bibelselskapet/Verbum, Mentor Medier, samt Kyte Bok AS.

I et kirkelig landskap ofte preget av konfliktlinjer, klarte en bredt sammensatt konstellasjon innen den kristne forlags-, bokhandler- og mediebransjen, på få dager å sikre finansiering slik at de var med i siste budrunde på bokhandlerkjedenVivo som nylig begjærte seg konkurs.

LES:Vivo-kjeden solgt til Norli Libris

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har de siste døgnene jobbet intenst og godt sammen for å få til dette kjøpet. Selv om vi ble slått på målstreken, gir det oss potensiale i det videre samarbeidet om å utvide «kristenmarkedet» og bygge kundeattraktive tjenester rundt produktene våre, sier gruppa som besto avLunde forlag,Hermon forlag,Bibelselskapet/Verbum,Mentor Medier, samt Kyte Bok AS.

– Selv om en bokhandlerkjede som for oss var meget viktig nå er borte, tror vi både at det er et marked for kristne bøker i kjeder som Norli, og vi tror det er et marked for kristne bokhandlere i noen byer. Vi håper det vil melde seg lokale driftere av kristne bokhandlere flere steder. Vi legger merke til at Norli-kjedens administrerende direktør, John Thomasgaard, sier at den kristne profilen som var i Vivo-kjeden er spennende å videreføre på et bærekraftig nivå. Det at han også ser potensial for denne type bøker i alle de 160 butikkene i Norli-kjeden, kan åpne for spennende muligheter for oss, uttaler gruppen. Den minner også om kundens makt: Dersom du etterspør en bok i en hvilken som helst bokhandel, og de ikke har den, har bokhandelen plikt til å skaffe boka du etterspør. De har rett og slett skaffeplikt.

– Vi oppfordrer lesere av kristenlitteraturen til å bruke denne makta. Samtidig vil vi oppfordre våre lesere til nå å støtte opp om de kristne bokhandlene som ikke var rammet av Vivo-konkursen, og de nye som forhåpentligvis vil komme i kjølvannet av Norli-kjedens oppkjøp.