Erdogan fikk ikke tale til tilhengere i Köln

Tyrkiske myndigheter fordømmer den tyske beslutningen om at Tyrkias president ikke får sende videotale til 10.000 støttedemonstranter i den tyske byen Köln.

En tysk domstol har besluttet at presidentRecep Tayyip Erdogan ikke får tale til demonstrantene via en videoforbindelse. De er bekymret for at en slik tale kunne føre til sammenstøt mellom hoveddemonstrasjonen og en av motdemonstrasjonene.

En talsmann for Erdogan kaller beslutningen en krenkelse av ytringsfriheten og retten til fri forsamling. Han sier at det er grunn til å tvile på Tysklands motiver, fordi det kurdiske partietPKK, som er forbudt i Tyrkia, får demonstrere i Tyskland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet hadde kalt inn forsterkninger fra hele Tyskland for å håndtere demonstrasjonen, siden arrangørene ventet 30.000 deltakere.

Demonstrasjonen er organisert av den tyrkisk-europeiske organisasjonen UETD under slagordet «Ja til demokrati. Nei til kupp».

Fire motdemonstrasjoner tiltrakk seg rundt 1.500 deltakere hver. De fire motdemonstrasjonene ble arrangert av ytterst ulike politiske grupperinger, fra ytterste høyre til ungdomspartiene på venstresiden.

Tyskland har den største tyrkiske befolkningen utenfor Tyrkia.