61 mennesker omkom i flystyrt i Russland

Samtlige 61 om bord i flyet som styrtet under innflygning sør i Russland natt til lørdag, er omkommet.

Flyet hadde 55 passasjerer og et mannskap på seks om bord. Det kom fraDubai da ulykken skjedde klokka 3.50 lokal tid, opplyser flyselskapet flydubai.

Passasjerflyet begynte å brenne da det krasjlandet, men brannmannskapene klarte etter hvert å slukke ilden. Flyplassen er inntil videre stengt for all trafikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tre utlendinger

En talskvinne for de lokale nødetatene sier ulykken inntraff da Boeing 737-800-maskinen skulle lande på flyplassen i byen Rostov-na-Donu, sørvest i Russland, nær grensen tilUkraina. Guvernøren i området sier de fleste om bord på flyet bodde i regionen. Samtidig melder de lokale katastrofemyndighetene at det kan ha vært tre utlendinger på flyet.

Flyet styrtet da pilotene gjorde sitt andre landingsforsøk. FlightRadar24 viser at maskinen sirklet flere ganger over flyplassen mens den ventet på tillatelse til å lande. Det var uvær med kraftig vind opptil 14 til 22 sekundmeter i kastene og regnbyger i området da ulykken skjedde.

En kilde sier til det russiske nyhetsbyrået Tass sannsynligvis skyldes en menneskelig feil som ble gjort i cockpit.

Lavprisselskap

Flydubai er et lavprisselskap med base i Dubai. Det har ingen forbindelser til det mye større flyselskapet Emirates. PåFacebook skriver selskapet at flyet forlot Dubai International Airport klokka 22.20 lokal tid fredag kveld.

Selskapet beklager det som har hendt og sender sine tanker til dem som var om bord. Flydubai sier det vil gjøre det det kan for å hjelpe dem som er blitt berørt av den tragiske ulykken.

– Vi har satt opp vår kriseberedskap og vil arbeide tett med alle myndigheter som er involvert. Vi vil også dele så mye informasjon som vi kan og komme med oppdateringer jevnlig, skriver flydubai. Det er også oppgitt telefonnumre for familie og venner av dem som var om bord og til mediene.