Varsler ny kontroll hos private skoler

Etter at elleve eiere har tjent 70 millioner kroner over to år, varsler Utdanningsdirektoratet nytt tilsyn hos skolekjeden Akademiet.

Eierne bak de seks videregående privatskolene Akademiet og Bergen Private Gymnas har i perioden 2012 og 2013 mottatt 460 millioner kroner i statsstøtte. I samme periode har elleve personer som utgjør eierne av skolene, tjent 70 millioner kroner, skriver Stavanger Aftenblad.

Skolene fikk etter tilsyn av Utdanningsdirektoratet i 2013 krav om tilbakebetaling av støtte. Nå varsles det et nytt tilsyn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har varslet at vi vil gjennomføre tilsyn for å se på årene 2012 og etter det. Dette er en naturlig følge av at vi mener skolene opptrådte i strid med loven i 2011, og at vi kjenner til at driften ikke har endret seg vesentlig siden det, sier avdelingsdirektør Bente Barton Dahlberg i tilsynsavdelingen til avisen.

Gjennom en innfløkt organisasjonsstruktur der samme personer går igjen som eiere og ledere av skoler, selskap som drifter skoler, og selskap som selger tjenester til skolene, har et lite antall personer sittet igjen med milliongevinster i 2012 og 2013, skriver Aftenbladet.

Les også
Tilsynssak mot kristen friskoleHoppensprett
Les også
Nei til muslimsk skole
Les også
Få dropper ut av kristne internatskolerFrafall
Les også
– Bedre muligheter for kristne skolerFriskolelov