Bildet er tatt av en av interneringsleirene i Homestead i Florida der flere barn har blitt sendt etter å ha blitt skilt fra foreldrene som har krysset grensa til USA ulovlig. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB scanpix

Trump: USA er ingen innvandringsleir

President Donald Trump forsvarer behandlingen av asylfamilier som kommer til landet og sier USA ikke vil være en innvandringsleir eller et asylmottak.

Bilder av barn som blir holdt sperret inne i interneringsleirer etter å ha blitt tatt med tvang fra foreldrene, har ført til bred fordømmelse av den nye praksisen kalt «nulltoleransen».

Den fører til at barn blir splittet fra foreldrene når de krysser grensa til USA ulovlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– USA vil ikke være en innvandringsleir, og det vil ikke være et asylmottak. Ikke på min vakt, sier Trump mandag.

Kritikk fra FN

– Vi vil ikke unnskylde jobben vi gjør eller for å gjøre jobben som det amerikanske folket forventer av oss, sier sikkerhetsdepartementets minister Kirstjen Nielsen.

Det har haglet kritikk mot regjeringen fra alle retninger på grunn av den nye praksisen, også fra presidentens eget parti. Flere kaller den grusom og ondskapsfull. FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein sluttet seg mandag til kritikken.

– Det er samvittighetsløst når en stat forsøker å avskrekke foreldrene ved å utsette barn for slik mishandling, sa han.

Forsvarer praksis

Justisminister Jeff Sessions forsvarer USAs nye strenge linje der ulovlige innvandrere som stanses på grensa, blir ansett som kriminelle og internert.

Barn kan ikke fengsles sammen med sine foreldre i USA og blir derfor skilt fra foreldrene og satt i egne interneringsleirer.

– Vi ønsker ikke å splitte foreldrene fra barna. Om vi bygger grensemuren og får vedtatt en ny lov som stopper lovløsheten, trenger vi ikke å ta disse fryktelige valgene, sier han.

– Jeg sier det er helt og holdent Demokratenes feil, sier Trump, som mener praksisen er nødvendig siden partiet ikke vil støtte Republikanernes innvandringsreform.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nærmere 2.000 barn ble fra midten av april til utgangen av mai skilt fra foreldre eller omsorgspersoner med tvang, opplyste sikkerhetsdepartementet fredag.

NTB-AP

Les også
– Bortkastet å prøve å forstå seg på Trump
Les også
Frp-ere nominerer Trump til fredsprisen
Les også
Trump: – Atomnedrustning i Nord-Korea begynner snart
Les også
Mulig toppmøte mellom Putin og Trump i Wien
Les også
Amerikanske og israelske jøder splittet i synet på Trump