Obama beskylder Trump for uvitenhet

President Barack Obama langet ut mot Donald Trump i en tale til studenter i New Jersey søndag.

Uten å nevneTrump ved navn kritiserteObama hans valgkamp for å basere seg på en nedlatende holdning til intellektuelle, og han gjorde det klart at uvitenhet ikke er en dyd.

– Verken i politikk eller det virkelige livet er uvitenhet en dyd. Det er bare ikke kult ikke å vite hva man snakker om, sa han til studentene ved Rutgers-universitetet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Trumps slagord er å gjøre USA stort igjen, men Obama advarte studentene mot å lengte etter en tidligere gyllen tidsalder. De gode, gamle dagene var ikke så fine, med rasediskriminering, fattigdom og manglende likestilling for kvinner, sa han.

Han advarte også mot å tro at murer, enten de er mot mexicanske innvandrere eller import fra Kina, vil føre til bedringer i USA, i en verden som er mer bundet sammen enn noensinne før.

Han viste til at ingen mur kan stanse ebola ellerzikaviruset, og heller ikke bidra til USAs konkurranseevne i en globaliseringens tidsalder.

– Å foreslå at vi kan bygge en endeløs mur langs grensene og legge skylden for våre problemer på innvandrerne, er fullstendig på kant med vår historie som verdens smeltedigel, sa Obama.