FBI skal granske nye Clinton-eposter

Etterforskningen av Hillary Clintons bruk av en privat epostserver kan bli gjenopptatt. Årsaken er at FBI har fått tilgang til nye eposter som er relevante for saken.

Det erFBI-sjef James Comey som har opplyst om den nye vendingen i saken i et brev tilKongressen.

– I forbindelse med en ubeslektet sak har FBI fått kjennskap til eposter som synes relevante for etterforskningen, skriver Comey.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge nyhetsbyrået AP er det fortsatt ikke klart om kriminalsaken motClinton vil bli gjenopptatt. Men det kan skje, mindre enn to uker før presidentvalget i USA.

Skal vurdere

FBI skal finne ut om de nye epostene inneholder gradert informasjon og vurdere om de er viktige for etterforskningen.

FBI konkluderte i sommer med at Clinton ikke skulle rettsforfølges for å ha brukt en privat epostserver i jobben som utenriksminister, og i juli la USAs justisminister Loretta Lynch saken vekk. Da hadde etterforskningen pågått ett år.

Selv om Clinton unngikk tiltale, kom FBI med flengende kritikk av den tidligere utenriksministeren for bruken av en privat epostserver i jobbsammenheng.

Ammunisjon for Trump

FBI fant blant annet ut at 110 eposter med hemmeligstemplet informasjon ble håndtert via Clintons private server. Ytterligere 2.000 av de totalt 30.000 epostene som FBI har gjennomgått, ble senere oppgradert til hemmelig status.

Clintons utfordrer i kampen om å bli USAs neste president,Donald Trump, har gått hardt ut mot Clintons bruk av serveren. Han mener saken viser at hun ikke er egnet til presidentvervet og at hun i stedet bør dømmes til fengsel.

I begynnelsen av september offentliggjorde FBI 58 sider av etterforskningsrapporten, der det blant annet gikk fram at de ikke fant noen beviser for at noen hadde brutt seg inn på serveren.