Guvernør Chris Christie i delstaten New Jersey kunngjør at han vil bli Republikanernes presidentkandidat under et arrangement på Livingston High School i Livingston i New Jersey tirsdag. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB scanpix

Chris Christie bekrefter at han vil bli president

New Jersey-guvernør Chris Christie kunngjorde som ventet tirsdag at han kaster seg inn i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat.

– Jeg er klar til å kjempe for det amerikanske folk, sa 52-åringen da han sparket i gang valgkampen på en skole i forstaden Livingston, drøyt fem mil fra New York tirsdag.

Christie ble tidligere nevnt som en av favorittene i kampen om nominasjonen, men har de siste par årene møtt flere store utfordringer som har svekket oppslutningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han er kjent for sin direkte og konfronterende stil, men har også blitt beskyldt for å oppføre seg som en politisk bølle.

Blant annet ble det avslørt at hans medarbeidere med vilje skapte trafikkaos ved en travel bru mellom New York og New Jersey som hevn mot en politisk motstander, noe som nøret opp under bølleanklagene.

Christie omtales ofte som en moderat kandidat med bred nasjonal appell, men han har store problemer med å appellere til de mest konservative delene av det republikanske partiet.

Derfor er det lite sannsynlig at han kan vinne den harde kampen om nominasjonen, der 13 andre republikanere allerede offisielt har meldt seg på. Christie ligger for tiden på niendeplass på nettstedet RealClearPolitics' gjennomsnittsmåling.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Katolikker kjemper om å slå Hillary
Les også
USAs høyesterett gir grønt lys for homoekteskap