30 demokrater vil boikotte innsettelsen av Trump

Over 30 demokratiske medlemmer av Representantenes hus boikotter innsettelsen av Donald Trump som president. Det begrunner de med at Trump er en fare for demokratiet.

Listen over dem som ikke vil være til stede nårTrump tas i ed, ble lenger etter at Trump gjøv løs på borgerrettighetsikonet John Lewis.

En av dem, Steve Cohen fra Tennessee, uttalte at håpet som var forbundet med atObama ble president, er erstattet av frykt når det nå er Trump som skal tas i ed.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Trump avviser påstandene og sier at demokratene bare er dårlige tapere.

Lewis var en av de første som varslet at han boikotter seremonien fordi han ikke anser Trump for å være legitimt valgt. Trump svarte med å si at Lewis bare prater og ikke har gjort noe for sin valgkrets Atlanta.

Lewis var en nær medarbeider avMartin Luther King og har sittet iRepresentantenes hus i over 30 år.

Nedtonet

Washington Post skriver at innsettelsen av Trump som president blir betydelig mer nedtonet enn mange hadde ventet.

Opprinnelig skal Trump ha ønsket en mye mer flashy innsettelse, med parade foran Trump Tower i New York og TV-overført helikoptertransport til Washington. Men han bestemte seg likevel for en lavere profil.

Det er overraskende for mange når man tenker på Trumps hang til å lage show og hans bakgrunn som reality-stjerne, ifølge Washington Post.

Kortere parade

Mens seremoniene varte i fem dager da Barack Obama ble innsatt, planlegger Trump bare tre, og mensClinton var til stede på 14 ball, vil Trump vise sitt ansikt bare på tre av ballene som blir arrangert.

Paraden opp Pennsylvania Avenue blir også betydelige kortere enn det som har vært vanlig de siste tiårene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En av utfordringene Trump har møtt, er at svært mange av de mest kjente stjernene ikke vil opptre for ham i løpet av de tre dagene festen varer.

Kvinnemarsj

Det er også planlagt en rekke protester og demonstrasjoner i forbindelse med innsettelsen.

Den viktigste blir en kvinnemarsj på lørdag som flere hundre tusen mennesker har varslet at de vil delta i.

Ifølge myndighetene i Washington kommer det mange flere busser til kvinnemarsjen enn til Trumps innvielse dagen før.

Bussene kommer fra de fleste av USAs delstater med kvinner som vil protestere mot Trumps kvinnesyn og mot hans forslag til politiske endringer som kan innebære at helsereformen, retten til abort og rettighetene tilLGBT-folk blir undergravet.