Styreleder i Betanien, Christian Hysing-Dahl. Foto: Eivind Algrøy

Mistenker at Betanien-penger kan være gjemt unna

Selv om eks-pastor Are Blomhoff la kortene på bordet og tilsto underslag av 16 millioner kroner, tror ikke arbeidsgiveren alt gikk til festing med prostituerte.

Blomhoff (62) ble i januar dømt til tre års fengsel for underslag fra arbeidsgiveren Betanien etter at han innrømmet store underslag fra sykehjemmet han bestyrte i Alfaz del Pi i Spania.

Nå har imidlertid Stiftelsen Betanien startet nye undersøkelser mot Blomhoff ettersom de finner det vanskelig å tro at han skal brukt så store summer på prostituerte og alkohol, skriver VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De er gått i dialog med Blomhoff for å kartlegge pengebruken, men så langt er det få svar som har kastet lys over saken. Betanien vurderer et sivilt søksmål for å kreve pengene tilbake.

– Blomhoff har ikke klart å redegjøre konkret for hvor pengene har tatt veien. Vi har spurt, men ikke fått svar, styreleder Christian Hysing-Dahl i Betanien til avisen.

Lederen av sykehjemmet tok ut store summer den siste tiden før han ble oppdaget og la kortene på bordet. I løpet av 2011 og halve 2012 tok han alene ut over 4, 5 millioner kroner.

I Betanien mistenker man at store summer kan være gjemt unna.

Blomhoff selv vil ikke kommentere saken overfor VG. Advokat Per-Erik Gåskjenn sier at klienten har forklart seg om alle forhold som vedgår saken.

Les også
Tviler på at styret ikke vissteBetanien-saken
Les også
Varslet i ti år før styret i Betanien reagerteBetanien-saken
Les også
Gjenåpner Betanien-saken
Les også
3 år i fengsel for Blomhoff
Les også
Nok en Betanien-leder deltok på sexfester i Spania