BISKOP: Biskop Atle Sommerfeldt i Borg bispedømme er ikke bekymret for at guds­tjenester ikke styrker troen for alle, men ser utfordringen i å gjøre kirken mer inkluderende.

Gudstjenester styrker ikke nødvendigvis troen

Et flertall av de spurte i en undersøkelse sier at de føler seg inkludert i kirken, men kun et mindretall opplyser at gudstjenesten styrker deres tro.

40 prosent av de 2517 troende og ikke-troende som har deltatt i en undersøkelse Norstat har utført for Borg bispedømme oppgir at de har vært i kirken det siste året, ifølge Aftenposten.

Mens 61 prosent av respondentene oppgir at de føler seg inkludert i kirken, svarer kun 36 prosent at gudstjenesten styrker deres tro.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Biskop Atle Sommerfeldt i Borg bispedømme mener at det ikke er veldig problematisk.

– Men vårt mål er jo at folk skal høre og tro på det kristne budskap, så vi vil jobbe med å utfordre folk på å se hvor fint det er å tro, sier han til avisen.

Undersøkelsen viser også at det er flere med høyere utdannelse og høy inntekt som har vært i kirken det siste året enn det er blant dem uten høyere utdannelse og med inntekt under 400.000 kroner i året.

– Det bekrefter bildet vi har av en middelklassekirke. Det er en kontinuerlig utfordring for oss å utvikle en gudstjeneste der alle uavhengig av sosial posisjon, kultur, funksjonsevne og seksuell legning opplever et inkluderende fellesskap, sier Sommerfeldt.

Les også
Har tro på kristendommens positive kraft
Les også
Ber menigheter ta tak i Jesus-skepsis
Les også
Mange unge tror ikke Jesus har levdJesu eksistens
Les også
Nå snakker han om troen sin i lunsjenMF-symposium
Les også
Er det helt dust å tro på Gud?