TRYGT: Nordmenn svarer at de føler seg trygge i ny, internasjonal meningsmåling.

Du bor i et av verdens mest trygge land

Norge blir bare slått av Singapore i ny undersøkelse.

At Norge er et tryggere land enn de fleste andre i verden visste du kanskje fra før. Men nå står det også svart på hvitt i en undersøkelse fra det internasjonale meningsmålingsbyrået Gallup (må ikke forveksles med Norsk Gallup).

I undersøkelsen er innbyggere i ulike land spurt om de føler seg trygge. Svarene er oppsummert med en poengberegning, fra 0 til 100. Norge scorer 93, sammen med Island og Finland. Bare Singapore gjør det bedre. Vi ligger også ni poeng foran svenskene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

87 prosent av nordmenn har tillit til deres lokale politi, det syvende høyeste resultatet i verden.

Bare åtte prosent av alle husholdninger har opplevd å bli frastjålet penger eller eiendom det siste året. Det er noen land som opplever mindre kriminalitet, men Norge er ikke langt unna det laveste snittet.

93 prosent av alle nordmenn føler seg trygge når de går alene på natta i byen eller området der de bor. Bare folk i Singapore kjenner seg tryggere.

Bare en prosent av nordmenn har blitt ranet eller angrepet det siste året, viser tallene. Norge er her på samme lave nivå som Hong Kong, Japan og flere andre land.

Utrygge land

Landene som gjør det absolutt verst er Sør-Sudan, Afghanistan og Venezuela.

Undersøkelsen viser at Norge helt generelt ligger langt over snittet. Internasjonalt er det 69 prosent som har tillit til det lokale politiet og 68 prosent som føler det er trygt å spasere alene i nabolaget på natten. 13 prosent har opplevd tyveri og fem prosent angrepet eller blitt ranet.

Også tidligere har Norge scoret høyt på trygghetsundersøkelser. En undersøkelse fra i fjor fra International SOS and Control Risks viste at Norge er et av verdens tryggeste land å besøke som turist, sammen med Finland, Danmark og Island.

Les også
Kan Israel ha rett og hele resten av verden feil?
Les også
Tar barnas trygghet på alvor
Les også
Konvertitters sikkerhet
Les også
Barneministeren bekymret for lave fødselstall
Les også
Satt inne ett år fordi han ba til Gud