Ingenting tilsier at machete-angrep i Tyskland er terror

Det er ingenting som tyder på angrepet i Reutlingen, der en syrisk asylsøker drepte en kvinne og såret to andre personer med machete, var et terrorangrep, opplyser tysk politi.

21-åringen, som er pågrepet, var kjent for politiet, og han har vært involvert i andre episoder der mennesker har blitt skadd, opplyser politiet i en uttalelse søndag kveld.

Angrepet skjedde på en busstasjon i sentrum av Reutlingen rundt klokken 16.30, og gjerningsmannen hadde en «uenighet» med kvinnen han drepte. Deretter gikk han løs på to andre, en mann og en kvinne, som ble såret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Uttalelsen fra politiet gir ingen videre forklaring på hva som var motivet for angrepet. Mannen handlet alene, opplyser politiet til Reuters.

Panikk

Vitner forteller at folk flyktet i panikk da mannen gikk til angrep.

– Jeg var inne på en pizzarestaurant. Da jeg bestilte mat, virket det som om noe skjedde utenfor. Da ser vi en mann kanskje 50 meter borte som plukker opp noe fra bakken. Det ser ut som en type sag, sier svenske «Simon» i Reutlingen tilAftonbladet.

– Men noen skriker «machete». Da begynner han å springe mot oss, og jeg roper til kjæresten min at hun må løpe, forteller han til avisen.

Reutlingen ligger i delstaten Baden-Württemberg om lag 35 kilometer sør for Stuttgart.

Tredje angrep på en uke

Søndagens hendelse er den tredje større voldsepisoden som har rammet Sør-Tyskland i løpet av en uke. Fredag skjøt og drepte tysk-iranskeDavid Ali Sonbolyni mennesker i og ved et kjøpesenter i München. Sonboly var deprimert og antas å ha handlet alene.

Tirsdag ble tre personer alvorlig såret da en afghansk 17-åring gikk til angrep med kniv og øks på tyske togpassasjerer i Würzburg. 17-åringen, som hevdet å væreIS-soldat, ble skutt og drept av politiet.

Søndagens hendelse skjer også ti dager etterlastebilangrepet i Nice, der over 84 mennesker ble drept.

Artikkelen fortsetter under annonsen.