Dyster stemning i Berlin

Stemningen er ganske dyster, og det har vært munnhoggeri mellom tyskspråklige og utlendinger, men situasjonen er stort sett rolig, forteller NTBs reporter som er til stede på julemarkedet i Berlin.

– Det er ganske dystert. Kaiser Wilhelm-kirken, som ble bombet under andre verdenskrig, står som en dyster bakgrunn, med lastebilen rett foran. Blålysene fra utrykningskjøretøyene blinker i takt med julelysene, forteller NTBs reporter Hege Pauline Hovig, som har ankommet julemarkedet iBerlin mandag kveld.

Hun forteller om et stort antall ambulanser og politi, og sårede som løftes på bårer og inn i ambulansene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Markedet er sperret av, og det er kun pressefolk som er igjen innenfor. Folk som forlot markedet, så ut til å være i sjokk, opplyser hun videre.

– Utenfor sperringen er det mange folk, men stort sett er situasjonen rolig. Imidlertid brøt det plutselig ut kraftig munnhoggeri mellom flere personer. Noen ropte på tysk til folk som så ut til å være av arabisk eller tyrkisk opprinnelse. Det ble en ganske amper stemning, men politiet fikk roet situasjonen ned, forteller hun.

Det er ennå uklart hvem ofrene er, forteller senator Andras Geisel i delstatsregjeringen i Berlin. Han ankom mandag kveld julemarkedet for å delta på en kort pressebrifing.

– Vi vet ennå ikke om det er utlendinger blant de drepte og sårede, sier Geisel til NTB.