Flere tyske politikere vil se på landets våpenlover etter at ni personer ble skutt og drept i München fredag. Det er uklart hvor gjerningsmannen fikk våpenet sitt fra. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB scanpix

Krav om strengere våpenlover i Tyskland

Etter angrepet i München fredag krever Tysklands visestatsminister Sigmar Gabriel at våpenloven skjerpes. Det er uklart hvordan gjerningsmannen skaffet seg våpen.

En 18 år gammel mann skjøt og drepte ni personer før han tok sitt eget liv fredag kveld. Han brukte en pistol som han ikke hadde lisens for. Myndigheten undersøker hvordan 18-åringen har fått tak i våpenet, til tross for tegn på at slet med psykiske problemer.

– Vi må fortsette å gjøre alt vi kan for å begrense og strengt kontrollere tilgangen på dødelige våpen, sier Gabriel, som er partileder i SPD, til tyske aviser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innenriksminister Thomas de Maizière fra koalisjonspartner CDU sier til Bild am Sonntag at han planlegger en gjennomgang av våpenlovene i lys av det som skjedde i München for å se om det er behov for forandringer. Han sier våpenlovene er svært strenge, noe han synes er bra, men at det springende punktet nå er hvordan 18-åringen fikk tak i pistolen.

Les også
Merkel: – Vi skal gjøre alt i vår makt for å sikre borgernes frihet
Les også
Flest unge blant ofrene i München
Les også
Gule advarer mot å trekke forhastede slutninger
Les også
Ledere fra hele verden fordømmer München-massakren
Les også
Tysk politi ser «åpenbar forbindelse» til Breivik