Amnesty International mener de har pålitelige bevis på at personer som har blitt pågrepet i Tyrkia etter kuppforsøket 15. juli, har blir utsatt for mishandling og tortur. Bildet viser president Recep Tayyip Erdogan. Foto: Reuters / Umit Bektas / NTB scanpix

Amnesty: Bevis for tortur i Tyrkia

Amnesty International mener de har pålitelige bevis for at personer som har blitt pågrepet i Tyrkia etter kuppforsøket, har blir utsatt for mishandling og tortur.

Menneskerettsgruppen sier at noen av de pågrepne er blir slått og voldtatt både i offisielle og «uoffisielle» fengsler. Amnesty sier de også har mottatt rapporter om at politiet i Ankara og Istanbul har holdt fanger i «smertefulle stillinger» i opptil 48 timer.

Fanger skal også ha blitt nektet mat, vann og medisinsk behandling mens de ble verbalt mishandlet og truet. Noen fanger har også fortalt sine advokater at de har sett andre fanger bli voldtatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge Amnesty blir høytstående militære tjenestemenn som er pågrepet, behandlet verre enn andre fanger.

Tyrkiske tjenestemenn avviser på sin die påstandene og sier landet respekterer menneskerettighetene.

– Ideen om at Tyrkia, et land som ønsker EU-medlemskap, ikke respekterer loven, er absurd, sier en myndighetstalsmann.

Tyrkiske myndigheter har fortsatt jakten på alle som mistenkes for å ha støttet kuppforsøket tidligere i juli. Over 13.000 personer er så langt pågrepet, ifølge Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

Les også
Rettigheter settes til side i Tyrkia
Les også
Erdogan: Mulig andre land involvert i kuppforsøket
Les også
Erdogan samler Tyrkias nasjonale sikkerhetsråd
Les også
Erdogan: – Vil støtte gjeninnføring av dødsstraff
Les også
Tyrkia ber USA utlevere Fethullah Gülen