Advokat Brynjar Meling og hans klient mulla Krekar møter neste uke i Oslo tingrett i forbindelse med klagen på at politiet har vedtatt å tvangsflytte Krekar til Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag. Dette bildet er fra rettssaken mot Krekar i 2012. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Krekar-klage til retten først i neste uke

Mulla Krekars klage på tvangsflyttingen blir først behandlet i retten neste uke. Krekar blir ikke flyttet til Kyrksæterøra før dette, opplyser Oslo politidistrikt.

– Dette er et omfattende dokument, som Oslo politidistrikt må bruke helgen til å gå gjennom. Saken kan derfor tidligst domstolbehandles i begynnelsen av neste uke, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

– Krekar kan gå fritt rundt i Oslo tror NRKs kommentator:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Rettsmøte neste uke

Politiet skriver at de finner det lite hensiktsmessig av praktiske årsaker å kreve at mulla Krekar skal oppholde seg på Kyrksæterøra før saken er behandlet. Det betyr at han vil bli løslatt fra fengselet en gang i løpet av helga.

– Dette var en beslutning som Oslo politidistrikt fattet på selvstendig grunnlag av praktiske hensyn – i hovedsak at Krekar skal ha anledning til selv å møte i Oslo tingrett når saken behandles, og av hensyn til at klient og advokat skal kunne kommunisere enkelt i forkant av rettsmøtet, sier politimester Hans Sverre Sjøvold.

20 siders klage

Krekars forsvarer, advokat Brynjar Meling, var forberedt på at det kunne ta lengre tid enn anslått å gjennomgå og svare på hans 20 sider lange, tettskrevne klagedokument.

– Det er fornuftig og riktig å håndtere dette på denne måten. Og jeg har forståelse for at politiet trenger mer tid til å gå inn i saken når de nå må forholde seg til jussen i den og ikke bare en instruks fra justisministeren, sier Meling til NTB.

Blir i Oslo

Krekar kommer dermed mest sannsynlig til å bli i Oslo til rettsmøtet i Oslo tingrett er avholdt. Ifølge Meling er omstendighetene rundt løslatelsen, bosted og tidspunkt for når mullaen slipper ut av fengselet ikke avklart.

Han vil inntil videre ikke uttale seg om noen forhold rundt løslatelsen.

– Jeg må få diskutere dette med politiet av sikkerhetsmessige grunner først, sier Meling.

Les også
Meling: – Vi kan ikke akseptere KyrksæterøraFakta om Kyrksæterøra
Les også
– Krekar skal bo i asylmottak på KyrksæterøraFakta om Kyrksæterøra
Les også
– Støtten til Krekar er blitt mindre
Les også
Sandberg: – Krekar bør til Trandum
Les også
Ap: – Krekar illustrerer brudd på Frps valgløfter