Sentral leder slutter i Stefanusalliansen

Ed Brown har sagt opp etter 15 år i trosfrihetsorganisasjonen Stefanusalliansen.

Brown er seksjonsleder for menneskerettigheter i en periode der organisasjonen har fått økt innflytelse og gaver. Han ønsker ikke å kommentere bakgrunnen for at han har sagt opp.

– Er det en konflikt mellom deg ogStefanusalliansen?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg har ingen konflikt med Stefanusalliansen, sier Brown.

– Hva skal du gjøre nå?

– Det vet jeg ikke, sier Brown.

LES:UD vil sikre bedre hjelp til kristne

Jan Gossner, styreleder i organisasjonen, er i India når Dagen tar kontakt. Han ønsker ikke å si noe om saken og henviser til generalsekretæren.

– Det er det vi er blitt enige om, sierGossner.

– Personlig avgjørelse

GeneralsekretærHans Aage Gravaas i Stefanusalliansen kaller det en «personlig avgjørelse» fra Brown.

– Jeg finner heller ingen grunn til å kommentere en personlig avgjørelse. Som organisasjon er vi takknemlige for den tjenesten han har utført for oss, men har samtidig forståelse for at han etter 15 års tjeneste ønsker endringer, skriver Gravaas i en e-post.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg kan tilføye at begge parter ønsker former for samarbeid med hverandre også i fortsettelsen. Utover dette har jeg ingen kommentarer.

LES OGSÅ:Fakkeltog krever norsk hjelp til kristne i Midtøsten

– Hvilken betydning får det for Stefanusalliansen at Brown slutter?

– Det er alltid et tap når erfarne medarbeidere slutter; slik også i dette tilfellet. Ed Brown har lagt ned en enorm innsats i Stefanusalliansen som det står stor respekt av. Om det blir utskiftninger på laget, er vårt kall og vårt oppdrag for de forfulgtes sak likevel uendret. Balansen i arbeidsstokken vår er ellers god. Vi har god kontinuitet og lite gjennomtrekk. Samtidig har vi de siste årene rekruttert inn flere nye og dyktige medarbeidere, også med høy formalkompetanse. Vi har mange søkere på de fleste stillingsutlysninger.

Fremgang

Stefanusalliansen har opplevd en stor fremgang de siste årene, både i offentligheten og politisk. De siste åtte årene har stadig flere byer og tettsteder arrangert fakkeltog til støtte for forfulgte. Fra 2010 til 2015 økte gavene til organisasjonen fra 22 til 28 millioner kroner årlig.

I FOKUS:Får vi ikke lov til å gi uttrykk for vår tro?

I mai i fjor kom et av de store gjennombruddene for å få trosfrihet satt på det politiske kartet da alle partiene på Stortinget hadde oppstartsmøte av den nye parlamentarikergruppen for religionsfrihet. Nettverket ble grunnlagt i Oslo i november i 2014, da parlamentsmedlemmer fra over 20 land kom sammen i Stortinget for å diskutere religionsfrihet.

Venstres stortingsrepresentant Abid Raja var sammen medBrown sentral i å få nettverket dannet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stefanusalliansen har 17 ansatte i staben i Norge, og har en rekke samarbeidspartnere.

Organisasjonen ble startet i 1967 under navnet Misjon bak Jernteppet. Navnet ble senere endret tilNorsk Misjon i Øst. 
I 2012 ble navnet endret til Stefanusalliansen.