Kongefamilien ankommer i sjalupp til Ravnkloa for å delta på folkefesten. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Kongeparet minnes en av de viktigste dagene i livet

Det er folkefest og hagefest for hele kongefamilien i Trondheim torsdag. Dagens høydepunkt er likevel gudstjenesten i Nidarosdomen, på dagen 25 år etter at kongeparet ble signet.

Kong Harald og dronning Sonja er halvveis på sin jubileumsreise langs kysten. Torsdag ankom de Trondheim med sjalupp fra Kongeskipet klokka 10.

Der ble de møtt av et folkehav med flagg, på vei til folkefest i Ravnkloa. Også kronprinsparet og prinsesse Märtha Louise med familie deltar i feiringen i Trondheim.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kongeparet er på jubileumsreise med Kongeskipet langs norskekysten fra 18.-29. juni. I Trondheim ble de møtt av et hav av flagg ved ankomsten. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

I velkomsttalen trakk ordfører Rita Ottervik (Ap) linjene tilbake i norsk kongehistorie, via signingene av kong Olav i 1958 og kong Harald og dronning Sonja i 1991 til dagens jubileum. Hun minnet kong Harald om hans innrømmelse av å være en skaptrønder.

Kongeparet har sagt at signingen for 25 år siden var en de viktigste dagene i livet deres, og jubileumsgudstjenesten i Nidarosdomen torsdag er et av høydepunktene for dem. Gudstjenesten klokka 12, med 1.100 gjester, forrettes av preses Helga Haugland Byfuglien.

På ettermiddagen blir det hagefest i Stiftsgården for spesielt inviterte.

Som sin far, valgte kong Harald å la seg signe til kongegjerningen. Sammen med dronning Sonja ble han signet i Nidaros Domkirke søndag 23 juni 1991. I bakgrunnen kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise. Foto: Knut Falch / NTB scanpix
Les også
Kronprinsparet besøkte kirketoppmøte
Les også
Kong Harald kondolerer til Barack Obama
Les også
Kongen og dronningen legger ut på norgestur
Les også
– Kostnader for kongehuset skjules i budsjettet