Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

TV 2-topp fikk hjemmekontor etter metoo-varsel

En TV 2-topp som har fått et trakasseringsvarsel mot seg, får hjemmekontor før han til høsten pensjoneres, melder Bergens Tidende.

22. november i fjor leverte en kvinne inn et varsel mot en TV 2-topp etter oppfordring fra mediehusets varselgruppe. Fire måneder senere fikk hun informasjon om at varslingsgruppen innstilte sine undersøkelser fordi den anklagede hadde bestemt seg for å gå av med pensjon til høsten. I mellomtiden vil han arbeide hjemmefra, men vil ha tilgang til møterom i kontorlokalene ved behov, skriver avisen.

Sarah Willand, organisasjonsdirektør og medlem av den nedsatte varslergruppen, vil ikke svare på om det er sammenheng mellom avgangen og anklagene mot ham. Hun sier at han jobber med enkeltprosjekter fram til hans avgang, og at det derfor er naturlig at han ikke tilbringer mye tid i kontorlokalene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Varselet gikk ut på at kvinnen etter en fest for flere år siden ble dratt inn i mørket, presset mot en vegg og forsøkt kysset. Kvinnen ba sin kollega om å gi seg, noe han også gjorde. Fra varslingsgruppen legges det vekt på at det er ord mot ord, siden det ikke var noen vitner til hendelsen.

Avisa har også vært i kontakt med en kvinne som så sent som i første halvår i fjor klaget på mannens oppførsel under et jobbarrangement.

NTB

Les også
Kvinneflukt fra Ap
Les også
#metoo i misjonen
Les også
Over 30 tilfeller av seksuell trakassering på tre år
Les også
Netflix-ansatte får stirreforbud
Les også
Saker om seksuelle overgrep i Den norske kirke har mer enn doblet seg