To personer mistet livet og to andre ble fløyet til sykehus etter ulykken på riksvei 25 ved Hernes i Elverum kommune i Hedmark natt til fredag. Foto: Jan Kristoffersen / Østlendingen / NTB scanpix

To personer omkom i elgpåkjørsel i Hedmark

To personer mistet livet og to andre ble fløyet til sykehus etter at en personbil kjørte på en elg, og deretter utfor veien på riksvei 25 ved Hernes i Elverum kommune i Hedmark natt til fredag.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 2.40. Ulykken skjedde på en rett strekning.

En mindre personbil kolliderte med en elg, forteller fungerende politistasjonssjef Ove Osgjelten ved Elverum politistasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Bilen kjørte først på en elg, deretter utfor veien der den traff et tre, og så tok bilen fyr, sier Osgjelten til NTB.

Alle fire i bilen var yngre personer, opplyser politistasjonssjefen. Den minst alvorlig skadde er en 18 år gammel mann, ifølge Oslo universitetssykehus.

Livstruende

Osgjelten opplyser at politiet fikk melding om ulykken umiddelbart etter at den skjedde.

– Ulykken ble varslet av noen som satt i en bil som akkurat var blitt forbikjørt av ulykkesbilen, forteller han.

Personene i bilen bak fikk avverget at en gryende brann i vraket utviklet seg. Før ambulanse og politi kom til stedet, greide en av de overlevende i bilen å ta seg ut på egen hånd. Den andre måtte tas ut av ambulansepersonell og brannvesen.

– Tilstanden til den ene av de to skadde er alvorlig og livstruende. Vedkommende ble fløyet til Ullevål sykehus i Oslo. Den andre ble først sendt til sykehus i Hamar, men er siden sendt videre til Ullevål med lettere skader, sier Osgjelten til NTB.

18 år

Oslo universitetssykehus opplyste fredag morgen at den hardest skadde er en kvinne med livstruende skader, mens den andre er en 18 år gammel mann med et uavklart skadeomfang etter ulykken.

Elgen døde i påkjørselen, som skjedde sju-åtte kilometer øst for Elverum på veien til Trysil. Ulykkesbilen er norskregistrert, ifølge politiet, som opplyser at de arbeider med å varsle pårørende og ikke har fått endelig bekreftet identiteten til samtlige av de fire i bilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vegvesenets ulykkesgruppe arbeidet fredag morgen på stedet sammen med politiets etterforskere. Riksvei 25 er stengt forbi ulykkesstedet. Det er skiltet omkjøring via fylkesvei 545.

– Det var tørr vei og lys sommernatt da ulykken skjedde. Årsaken til ulykken skyldes i alle fall ikke været, sier Osgjelten. (©NTB)