KRISTEN VEILEDNING: Nettstedet guttogjente.no har som ambisjon å gi bibelsk begrunnede svar på spørsmål om sex og samliv.

Forsikrer om at Maren Weum har full tillit

Kommunikasjonssjef Pål Jakobsen i Tromsø kommune opplyser at Maren Weums engasjement for nettstedet guttogjente.no ikke har konsekvenser for hennes arbeidsoppgaver.

Ifølge en artikkel på NRKs nettsider i oktober hadde Maren Weum «ingen direkte kontakt med ungdom eller noen andre av Tromsø kommunes brukere på bakgrunn av hennes livssyn».

TILLIT: Maren Weum får gode skussmål fra Tromsø kommune. – Hvis det hefter et inntrykk av at hun er fratatt oppgaver, vil vi beklage det, sier kommunikasjonssjef Pål Jakobsen i Tromsø kommune.

– Hennes jobb innebærer planlegging og tilrettelegging for møter og avtaler. Alle saker som gjelder ungdom og spørsmål om seksualitet har en annen gruppe helsesøstre ansvar for å svare på, sa Jentoft videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun syntes det var «veldig bra at fylkeslegen nå vil se på om dette er en rollekonflikt eller ikke».

Fylkeslege Svein Steinert konkluderte i starten av februar med at Maren Weums rolle ikke er lovstridig.

Ser ingen problemer

Kommunikasjonssjef Jakobsen tilbakeviser at kommunen har lagt noen begrensninger på Weum i hennes jobb som helsesøster.

– Det har nok vært noen misforståelser på veien. Maren Weum har hele tiden vært åpen med Tromsø kommune om sin rolle på nettstedet. Det er en rolle vi ikke har ansett som problematisk, og i så måte er det ikke gjort noen tilpasning i forhold til det, sier Jakobsen.

Han poengterer at kommunen ikke har noen mening om nettstedet. I tillegg bemerker han at Weum ikke skriver egne artikler på nettsidene og at hennes ansettelsesforhold til kommunen ikke nevnes der.

Roser Weum

Maren Weum har vært ansatt i kommunen i ti år. Hun jobber som fagkoordinator for forebyggende tjenester i 50 prosent stilling og har for tiden studiepermisjon fra jobben som helsesøster, men denne permisjonen begynte før det ble oppmerksomhet rundt guttogjente.no.

– Hvis det hefter et inntrykk av at hun er fratatt oppgaver, vil vi beklage det. Maren har gjennomført sin jobb i Tromsø kommune med høyeste grad av integritet og faglig dyktighet, det er hevet over enhver tvil, sier Jakobsen.

Les også
En helt unødvendig tilsynssak
Les også
Frikjenner kristent helsepersonell
Les også
Dette skal norske barn lære om sex og samlivSex og Uke 6Uke 6