Redningsmannskaper beveger seg tirsdag mot inngangen av grotten i Mae Sai i Chiang Rai-provinsen, der fire gutter, treneren deres, en lege og tre marinejegere fortsatt befinner seg. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB scanpix

Redningsmannskaper i Thailand håper å berge de siste fem i dag

Redningsmannskaper er i gang med en tredje bergingsaksjon i grotten i Thailand. Planen er å berge de siste fem gjenværende i dag.

– Planen vår er å hente ut de fire guttene og treneren, sier redningsleder Narongsak Osottanakorn tirsdag formiddag lokal tid.

Legen og de tre marinejegere som har vært sammen med guttene siden de ble funnet for over en uke siden, skal også forlate grotten i løpet av tirsdagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi forventer at med mindre det er noen uvanlige omstendigheter, så kommer de alle ut i dag, opplyser Osottanakorn, som også er fungerende provinsguvernør i Chiang Rai.

Det regnet kraftig i det nordlige Thailand mandag kveld, og nedbøren fortsatte tirsdag.

23. juni ble et fotballag med tolv gutter i alderen 11 til 16 år og deres 25 år gamle trener meldt savnet etter å ha tatt seg inn i grotten Tham Luang Nang Non helt nord i Thailand. Etter en storstilt leteaksjon ble de 2. juli funnet i live om lag fire kilometer inne i grotten.

De fire guttene som først ble berget ut søndag, er i alderen 14 til 16 år, og deres mentale helse er god, opplyser helsemyndighetene tirsdag. De kan nå spise normal mat, men ikke mat som er sterkt krydret.

Ytterligere fire gutter ble hentet ut dagen etter. Mandagens redningsaksjon tok rundt ni timer, to timer kortere enn søndag.

Les også
Fotballtrener fanget i grotte i Thailand var buddhistisk munk i ti år
Les også
Thailand: Fire gutter ute, redningsoperasjonen tar pause til mandag
Les også
Guttene i grotten fikk verdens oppmerksomhet
Les også
Foreldre ber for savnet guttelag i Thailand
Les også
Komplisert operasjon for å hente ut savnede fotballgutter i Thailand