9. august 1982: Politi og redningsmannskaper utenfor Jo Goldenberg-restauranten i Paris. Seks mennesker ble drept og 22 skadet da væpnende personer skjøt rundt seg og kastet en håndgranat inn i restauranten.

Terrorsiktet nordmann kan ikke utleveres

Nordmannen som er etterlyst av fransk politi for angrepet på en jødisk restaurant i Paris i 1982, kan ikke utleveres til Frankrike.

Den 56 år gamle mannen flyttet ifølge Paris Match til Norge i 1991 med sin kone og fire barn. Siden har han blitt norsk statsborger.

– På generelt grunnlag kan jeg bekrefte at Norge ikke utleverer egne borgere til en annen nasjon, sier Trond Hugubakken i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Angrepet på restauranten Chez Jo Goldenberg i Marais i Paris skjedde for over 30 år siden, og er derfor foreldet i Norge.

Frankrike sendte onsdag ut en internasjonal arrestordre for terrorangrepet mot restauranten. I tillegg til 56-åringen, gjelder arrestordren en 59-åring bosatt i Ramallah på Vestbredden og en 62-åring bosatt i Jordan.

Kripos opplyste onsdag til NTB at de jobber med saken, men at de ikke kommenterer enkeltsaker.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Terrormistenkt: – Jeg har aldri drept noen
Les også
Mann bosatt i Norge etterlyst for angrep på jødisk restaurant i 1982