Ny Hamas-video hyller bussbombing

Fjernsynsstasjonen al-Aqsa, som eies av Hamas, begynte denne uken å sende en musikkvideo som inneholder bilder av en utbrent israelsk buss, bilder av terrorister, simulerte terrorangrep, sang og dans.

Blant terroristene som hylles, er Yahya Ayyash, den avdøde «sjefbombemakeren» tilHamas. Også mennene som i høst myrdet det jødiske ekteparet Henkin i Samaria lovprises. Naama og Eitam Henkin ble skutt og drept foran øynene på fire av barna deres da de kjørte bil i nærheten avNablus.

I videoen oppfordres seerne til å gjenoppta selvmordsangrep mot israelere, skriver den israelske avisenYedioth Ahronoth.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Libanesisk gruppe

Bak videoen står den libanesiske gruppen The Promise of Islamic Art. Gruppen ble grunnlagt i 1992 og har sterke bånd til Hamas. En rekke av sangene deres støtter den militære grenen til Hamas.

LES:Nye tunneler uroer FN-sjefen

I den nye videoen spiller medlemmene av gruppen terrorister som planlegger og utfører bombing av en grønn Egged-buss. Egged er det største busselskapet i israel.

Videoen fremstiller en av terroristene som en kjærlig far, som dreper jøder for å skape en bedre fremtid for barna sine.

Sangen hyller også terrorister som har «ydmyket» statsministerBenjamin Netanyahu.

NettavisenThe Times of Israel har oversatt sangteksten. Noen av linjene lyder slik:

«Å dø for al-Aqsa gir eksplosivene mer og mer kraft. Intifadaen er ingen intifada dersom ikke busstaket flyr av».

– Gjenoppta bombing

Ifølge avisen er den nye videoen bare én av en rekke oppfordringer de siste månedene til å gjenoppta selvmordsbombing mot israelere. Hamas-ledere skal åpent ha tatt til orde for en reprise av den andre intifadaen der hundrevis av mennesker ble drept i bombeaksjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I desember avslørte Israel en terrorcelle i bydelen Abu Dis i Øst-Jerusalem. Cellen var kontrollert av Hamas-lederskapet iGaza, og ett av målene var å utføre selvmordsangrep, melder The Israel Times.

Skytevåpen

Videoen kommer samtidig med at mange i Israel frykter at «knivintifadaen» er i ferd med å bli en «skyteintifada». Ved flere av de siste aksjonene har terroristene hatt med seg både kniver og skytevåpen.

Det siste tilfellet var angrepet ved Damaskusporten forrige uke, der grensepolitikvinnen Hadar Cohen (18) ble skutt og drept.

LES OGSÅ:Hamas har likvidert et av sine egne medlemmer

Både i forbindelse med et angrep i en bosetning og under det nevnte angrepet ved Damaskusporten, fant politiet også eksplosiver som var planlagt sprengt i folkemengder. Terroristene ble imidlertid uskadeliggjort før de fikk utført angrepet.

Tunneler

Musikkvideoen kommer også samtidig med at frykten for nye angrepstunneler sprer seg blant israelere som bor nær grensen til Gaza.

De siste ukene har flere nye tunneler kollapset under bygging, noen som har ført til at en rekke Hamas-folk har mistet livet. Hamas-ledere har bekreftet at det bygges tunneler øst for Gaza by, og noen Hamas-ledere har sagt at tunneler allerede har nådd israelsk side av grensen.

Dette avkreftes fra israelsk hold, selv om Innbyggere i moshaven Pri Gan sier at en tunnell nå er så nær at de kan kjenne gulvene riste på grunn av byggearbeidene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Siden oktober har terrorangrep tatt livet av omkring 30 israelere.