PAKISTAN: Minst 28 er dreps i et valglokale i Pakistan. Både IS og pakistansk Taliban har truet med angrep på valgdagen. Ingen har foreløpig sagt at de står bak angrepet. Foto: B.K. Bangash, AP / NTB scanpix

Mange drept i selvmordsangrep ved valglokale i Quetta i Pakistan

Minst 28 personer er drept i et selvmordsangrep ved et valglokale i byen Quetta sørvest i Pakistan, opplyser lokale tjenestemenn.

Det meldes i tillegg om 35 sårede.

Bomben gikk av utenfor et valglokale der svært mange mennesker var samlet. Den skal ha blitt utløst av en selvmordsbomber.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Han forsøkte å ta seg inn i valglokalet. Da politiet forsøkte å stanse ham, sprengte han seg selv, sier Hashim Ghilzai, en tjenestemann i Quetta.

Både IS og pakistansk Taliban har truet med angrep på valgdagen. Ingen har foreløpig sagt at de står bak angrepet.

Quetta ligger i Balutsjistan, som er Pakistans fattigste provins, og som har vært herjet av vold knyttet både til ytterliggående islamisme og et separatistopprør.

Tidligere onsdag ble en politimann drept og tre andre såret da en håndgranat ble kastet mot et valglokale i en landsby i provinsens Khuzdar-distrikt.

Den 13. juli ble 149 mennesker drept i et selvmordsangrep mot et valgarrangement i Mastung, en by i nærheten av Quetta. IS påtok seg ansvaret for angrepet.

Over 370.000 soldater og politifolk er utplassert for å hindre angrep mot pakistanske velgere på valgdagen.

Les også
Israelske aviser: Terrorballong funnet i Jerusalem
Les også
Ytterligere én person død etter skyting i Toronto
Les også
Ni såret i voldsepisode på buss i Lübeck
Les også
Aktor ber om ni års fengsel for IS-deltakelse
Les også
Åtte drept i moskéangrep i Nigeria