Blomster, lys og flagg, til minne om alle som ble drept i terrorangrepet på Utøya. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB SCANPIX

Israels ambassade reagerer på bok

Førstesekretær Dan Poras ved Israels ambassade hadde ikke hørt om boken «22. juli-profetien» før den ble en stor mediesak de siste dagene.

– Men da jeg hørte hva den dreier seg om, er vår reaksjon først og fremst at vi kjenner sympati og medfølelse med det norske folk for det som skjedde den dagen. Intet annet folk vet som det israelske om lidelsen som er forbundet med terror, sier Poraz til Dagen.

– Å knytte situasjonen i Israel til noe som skjedde med menneskene som ble rammet, er nonsens. Vi tror ikke det er positivt eller konstruktivt å si slike ting, sier Poraz.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Gjør dette det vanskeligere å kommunisere Israels anliggender overfor det norske folk?

– Nei, jeg tror ikke det. Alle har rett til å si sin mening, enten det er den som har skrevet denne boken og de som er enige, eller de som ikke er det. Men jeg mener det allmenne norske publikum forstår at denne saken ikke har noe med oss å gjøre, svarer han.

– Har du hørt om noe liknende fra andre land eller sammenhenger tidligere?

– Nei, ikke akkurat som dette. Men selvsagt er Israel et sted med mye historisk og religiøs bagasje. Det forårsaker mange følelser. Jeg tror det er best at mennesker beholder bakkekontakten. Vi har grunner nok for våre legitime interesser. De religiøse argumentene hjelper ikke. Vår policy er at vi aldri bruker religiøse argumenter, sier Poraz.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Til de som forsvarer 22. juli-boken22. juli-bok
Les også
Klandrer ikke Gud for at Syvert (17) er borte22. juli-bok
Les også
Partisekretæren tar sterk avstand fra 22.juli-profetien
Les også
Den fraværende gråten
Les også
Ap-lederen om 22. juli-boken: «Uhørt og respektløst»