FN fordømmer bombeangrepet i Russland

Sikkerhetsrådet i FN fordømmer det "barbariske og feige terrorangrepet" som tok livet av 11 personer og skadet over 40 personer på metroen i St. Petersburg.

Sikkerhetsrådet ber om at de ansvarlige for angrepet stilles til rette for sine handlinger, og USA ambassadør til FN,Nikki Haley, beskriver bildene etter angrepet mandag som hjerteskjærende.

– Dere kan være sikre på at USA vil stå vedRusslands side i å bekjempe disse ekstremistene som meningsløst fortsetter å skade uskyldige personer, sier Haley.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bomben eksploderte i en metrovogn mens den befant seg mellom stasjoneneSennaja Plosjtsjad og Teknologisk institutt. Kort tid etter ble en annen bombe funnet og uskadeliggjort på metrostasjonenPlosjtsjad Vosstanija.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet, som skjedde tidlig mandag ettermiddag. Ifølge Interfax, som siterer anonyme kilder, mener politiet at angrepet var gjennomført av én selvmordsbomber med tilknytning til radikale islamister. Dette er ikke bekreftet offentlig.

Politiet etterlyste først to personer, den ene mistenkes for å ha utplassert bomben som eksploderte. Den andre var mistenkt for å ha utplassert bomben som ble uskadeliggjort, men etter at russisk fjernsyn viste et bilde av denne mistenkte, meldte mannen seg og skal være sjekket ut av saken.

Russlands presidentVladimir Putin var mandag på besøk i St. Petersburg, som er hans hjemby, for et møte med Hviterusslands presidentAleksandr Lukasjenko. Han lovet at politi og etterretningstjenester skal gjøre sitt for å "gi et fullstendig bilde" av hva som skjedde.