14 personer bekreftet drept i angrepene i Spania

14 personer er bekreftet drept etter terrorangrepene i Barcelona og Cambrils etter at en såret kvinne døde på sykehus. Tilstanden er kritisk for 17 personer. 

En spansk kvinne som lå kritisk såret på sykehus, døde av skadene fredag. Det opplyser politiet i Catalonia påTwitter.

Kvinnen ble såret da en bil kjørte inn i en folkemengde i havnebyen Cambrils, åtte timer etter at en varebil kjørte inn i en folkemengde på hovedgata La Rambla i Barcelona.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

13 personer er bekreftet døde i angrepet i Barcelona.

De drepte og sårede kommer fra minst 34 forskjellige land, har spanske myndigheter opplyst. Tre tyske statsborgere, to italienere og en belgier var blant de første dødsofrene etter angrepet i Barcelona som ble identifisert.

USA og Canada

USAs utenriksministerRex Tillerson bekrefter at minst én amerikansk statsborger ble drept i angrepene. Tillerson opplyser at myndighetene arbeider med å få avklart om andre amerikanere er blant de drepte og sårede.

Også en canadier er blant de drepte etter terroren i Spania.

– Det var med stor sorg jeg fikk vite at en canadier ble dret og fire andre skadd i det feige terrorangrepet i Barcelona. Sammen med Spania sørger vi over det meningsløse tapet av så mange uskyldige. Vi må holde stand mot spredningen av hat og intoleranse i alle former, sier statsministerJustin Trudeau.

126 såret

Tidligere fredag opplyste nødetatene at 126 personer var såret, 120 i Barcelona og seks i Cambrils. Fredag ettermiddag skriver nødetatene påTwitter at 61 personer er innlagt på sykehus. Tilstanden er kritisk for 17 av dem, mens 25 personer er alvorlig skadd.

I Cambrils er tre personer alvorlig skadd, mens tilstanden beskrives som mindre alvorlig for én person.