Storstilt politijakt i Tel Aviv etter blodig angrep

To mennesker ble drept og sju såret da en mann åpnet ild mot en pub og kafeen ved siden av i sentrum av den israelske byen Tel Aviv. Politiet jakter på en ukjent gjerningsperson.

Tilstanden for to av de sårede oppgis å være alvorlig, mens tre har moderate skader. Angrepet fant sted i en pub i Dizengoff-gaten, hvor det er en rekke barer, kafeer og butikker, fredag ettermiddag.

– Politienheter leter i Tel Aviv-området etter en mistenkt som utførte skytingen. Alle sårede er brakt til sykehus i Tel Aviv, sier polititalsmann Micky Rosenfeld på Twitter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flere hundre politifolk gjennomsøkte området, mens politihelikoptre sirklet i lufta. Israelere er på tå hev etter et rekke blodige angrep utført av palestinske gjerningspersoner de siste månedene. Motivet for angrepet første nyttårsdag var imidlertid fortsatt ikke kjent fredag kveld, og politiet hadde ikke identifisert noen gjerningsmann.

Én gjerningsmann

Myndighetene i Tel Aviv sier dessuten at det er uklart om det dreier seg om en terrorhandling. Ifølge øyevitner flyktet den væpnede mannen fra stedet rett etter skytingen.

Et øyevitne forteller til avisaHaaretz at det var bare én gjerningsperson. Vedkommende skal ha vært bevæpnet med en M-16 og beskrives som «lyshudet». Et annet vitne sier til Times of Israel at det ble avfyrt rundt ti skudd.

Stoler og knust glass lå strødd utover fortauet utenfor puben og kafeen, mens politiets teknikere utførte åstedsgransking etter angrepet.

Uteservering

Flere hadde trosset det kjølige været og satt ved begge serveringsstedenes bord ute på fortauet da skuddene falt. Haim Pinto var i ferd med å stenge sin gullsmedbutikk rett ved puben.

– Folk begynte å løpe i min retning. De ropte «terrorist, terrorist». Jeg så oppstyret og gikk rett inn i butikken min. Ei jente kom inn, og vi gjemte oss på badet til skytingen var over, forteller Pinto til AFP.

Fransk turist

Den franske turisten Alexandre Lambez var på en kafé rett over gata for åstedet.

– Jeg hørte skudd og snudde meg. Da så jeg at folk løp bakover i kafeen. Jeg hørte hyling og så en mann som skjøt. Han hadde brunt hår og var ikledd en grå genser. Jeg tenkte med en gang på angrepene i Paris, sier Lambez og viser til terrorangrepet som kostet 130 menneskeliv i den franske hovedstaden 13. november.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Angrepet er det første i Tel Aviv siden 2. november, da to mennesker ble knivstukket og drept sør i byen. Rundt 20 israelere er blitt drept i ulike palestinske angrep, i hovedsak utført med kniv og kjøretøy, siden starten av oktober.