Israelske etterforskere er på plass i bussen der 17 personer ble knivstukket i Tel Aviv onsdag 21. januar. Foto: AFP PHOTO / JACK GUEZ, NTB Scanpix

Helteinnsats av bussjåføren

Den hardt skadde bussjåføren har fått heltestatus fordi han tok opp kampen med den desperate knivstikkeren som klarte å såre 17 busspassasjerer i Tel Aviv onsdag.

Den 23 år gammel palestineren Hamza Muhammad Hassan Matruk fra byen Tulkarem på Vestbredden som oppholdt seg i Israel uten lovlige papirer, klarte å knivstikke 17 personer på en buss i morgenrushet i Tel Aviv onsdag. Bussjåfør Herzl Bitton var en av de skadde som satte seg til motverge, og busselskapet Dan berømmer den modige innsatsen til bussjåføren da han prøvde å stanse den desperate terroristen.

LES: Sikkerhetsministeren: – Vanskelig å hindre slike angrep

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En helt

– Bussjåføren som oppførte seg etter forskriftene fra selskapets sikkerhetsledelse, viste handlekraft, mot og helteinnsats for å beskytte passasjerene samtidig som han var alvorlig skadet av et dypt stikk i brystet. Dans bussjåfører står i fronten hver dag, dette er deres jobb, og de vil fortsette å gjøre jobben sin, skriver selskapet.

De legger til at de ønsker og ber om rask helbredelse for alle de som ble knivstukket i Tel Aviv onsdag morgen.

Etter knivstikkingen i bussen flyktet terroristen til fots mens han prøvde å knivstikke flere personer, melder Magen David Adom (Israels Røde Kors).

Skylder på PA

Statsminister Benjamin Netanyahu er opprørt over hendelsen og legger skylden på De palestinske myndigheter (PA) for angrepet.

– Angrepet i Tel Aviv er det direkte resultatet av de giftige påstandene som De palestinske myndigheter sprer om jødene og vår stat. Den samme terroren prøver å ramme oss i Paris, Brüssel og mange andre steder, sier Netanyahu.

Han har merket seg at de som hyller dette angrepet er Hamas, Mahmoud Abbas sin partner i den palestinske enhetsregjeringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette er samme Hamas som sier de vil anklage Israel for Den internasjonale domstolen i Haag. For påstandene og det farlige trekket å gå til Haag-domstolen er Mahmoud Abbas ansvarlig, heter det fra Netanyahu.

Les også
– Vanskelig å hindre slike angrep
Les også
17 knivstukket på buss i Tel Aviv
Les også
Et nasjonalhjem for jødene
Les også
Israel og okkupasjonen
Les også
Israel og okkuperte områder