En mann bærer et såret barn etter det aktivister sier var et bombeangrep utført av regimets flyvåpen i sentrum av Hamoria, øst for Damaskus, fredag. Foto: Msallam Abd Albaset / Reuters / NTB scanpix

Over 40 drept i flyangrep nær Damaskus

Over 40 sivile, flere av dem barn, ble drept da Assad-regimets flyvåpen bombet et opprørskontrollert område øst for hovedstaden Damaskus fredag, ifølge en syrisk aktivistgruppe.

– Tallet på drepte i massakren som ble begått av regimets bombefly mot landsbyen Hamoria i Øst-Ghouta, har steget til 42, seks av dem er barn, sier Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som holder til i London.

Ifølge De lokale koordinasjonskomiteene (LCC), en grasrotbevegelse av opposisjonelle, var angrepet blant annet rettet mot et torg hvor folk var samlet i forbindelse med fredagsbønnen. Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Syrias flyvåpen begynte å bombe områder som opposisjonen kontrollerer, sommeren 2012, og menneskerettsgrupper har anklaget regimet til president Bashar al-Assad for ikke å skille mellom sivile og militære mål.

Opprørskontrollerte Øst-Ghouta har vært beleiret av hæren i over et år, noe som har ført til at titusenvis av sivile ikke har fått nok forsyninger av mat og medisiner, skriver nyhetsbyrået AFP.

Ifølge FN er over 200.000 mennesker drept siden borgerkrigen i Syria brøt ut etter det som startet som fredelige demonstrasjoner mot regimet i 2011.

Les også
Krekar-klage til retten først i neste uke
Les også
Norsk Pegida-leder fratatt deltidsjobben
Les også
Israels arabiske partier samles
Les også
– Har drept 6.000 IS-medlemmer
Les også
Obama og Kerry vil ikke møte Netanyahu i USA