En kvinne viser fram en rasjoneringskupong til en hjelpearbeider i den palestinske flyktningleiren Yarmouk i Syrias hovedstad Damaskus. Situasjonen i leiren er ifølge FN og Amnesty prekær. Foto: Reuters / NTB scanpix

– Sivile drepes i palestinsk flyktningleir i Damaskus

Minst 18 sivile er drept i den palestinske flyktningleiren Yarmouk i Syrias hovedstad Damaskus etter at IS angrep leiren forrige uke, opplyser Amnesty International.

De 18 er drept enten av snikskyttere eller i luftangrep, og blant ofrene er både en tolv år gammel jente og en hjelpearbeider, ifølge menneskerettsorganisasjonen som henviser til lokale aktivister.

Amnesty advarer om at flere tusen mennesker er i livsfare på grunn av kamphandlinger i og rundt leiren og på grunn av luftangrep fra syriske regjeringsstyrker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ekstremistgruppa Den islamske staten (IS) tok i forrige uke kontroll over store deler av Yarmouk-leiren, som ligger i Damaskus, kun få kilometer fra residensen til president Bashar al-Assad.

Aktivistgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) sier IS fortsatt kontrollerte mesteparten av leiren onsdag, og at syriske regjeringsstyrker har trappet opp angrepene mot IS i leiren.

Kampene mellom IS og Assads styrker har gjort at den allerede svært vanskelige situasjonen for de mange tusen menneskene som bor i Yarmouk, nå har blitt desperat.

Les også
Paven krever handling i Syria og Irak
Les også
IS-offensiv mot palestinsk flyktningleir skaper stor uro
Les også
Etnisk norsk 24-åring drept i Syria
Les også
IS ber sympatisører i USA drepe navngitte soldater
Les også
«Nei, eg vil ikkje dele ut Koranen»Hadia Tajik