Kristendemokratenes leder Ebba Busch Thor (i rød kjole) deltok i Pride-paraden i Stockholm lørdag. Foto: Erik Nylander / TT / Reuters / NTB scanpix

Svenske kristendemokrater melder seg ut etter Pride

Det svenske kristendemokratiske partiet har fått mange utmeldelser etter at partilederen deltok i årets Pride-parade i Stockholm, ifølge en riksdagsrepresentant fra partiet.

– Jeg tror at dette har skadd partiet, sier Tuve Skånberg fra Kristdemokraterna.

Han sier at han har fått mange henvendelser fra partimedlemmer som føler seg sveket av partiet og at de ikke lenger føler seg hjemme der.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge Skånberg har 300 medlemmer tatt kontakt etter at det ble klart at partilederen Ebba Busch Thor skulle delta i LHBT-arrangementet lørdag, og de fleste har meldt seg ut, eller sier at de vil gjøre det. Skånberg tror tallet kan bli enda høyere.

Partikontoret sier at de ikke har oppdaterte tall på hvor mange som har meldt seg ut fra partiet, som skal ha 21.000 medlemmer.

I likhet med KrFs Knut Arild Hareide trekker Busch Thor fram angrepet på en homobar i Orlando i USA som en begrunnelse for at hun deltok i paraden.

Hun sier til Aftonbladet at hun ikke støtter arrangørenes radikale normkritikk, og trekker fram arrangørenes synspunkter for surrogati, ekteskap mellom flere enn to personer, inseminasjon for enslige eller å avskaffe sexkjøpsloven.

Les også
Bråk under Pride-paraden i Stockholm
Les også
Flere pågrepet under Pride i Jerusalem
Les også
Streng sikkerhet under homoparade i Jerusalem
Les også
Religiøse jøder tok til gatene i Pridemarsj
Les også
Hundretusener deltok i homoparaden i Berlin