Politi på åstedet i Täby der en mann ble skutt og såret av politiet etter å ha truet politiet med en luftpistol. Foto: Marko Säävälä / TT / NTB scanpix

Svensk politi skjøt mann som sa han hadde bombebelte

En mann som ble skutt av svensk politi utenfor en politistasjon lørdag morgen, viste seg å være bevæpnet med en luftpistol og et falskt bombebelte.

Hendelsen skjedde utenfor en politistasjon i Täby nord for Stockholm i morgentimene lørdag.

Mannen rettet en geværlignende gjenstand mot politistasjonen, og ifølge Aftonbladet sa mannen at han hadde på seg et bombebelte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da han ble pågrepet, sa mannen at geværet var en luftpistol, opplyste et vitne til Aftonbladet. Han avkreftet også at bombebeltet var ekte, men sa det var «kullsyrepatroner».

Politiets bombegruppe ble sendt til stedet for å undersøke en gjenstand mannen hadde med seg, og politiet bekrefter at dette var en ufarlig gjenstand uten å gå mer inn på hva det dreide seg om.

En eller flere fra politiet avfyrte skudd mot mannen, som hadde på seg hjelm og skuddsikker vest. Mannen ble skutt i beinet, og skadene betegnes ikke som livstruende.

– En mistenkt bevæpnet mann opptrådte truende mot politipersonalet på Täby politistasjon. Da ble politiet nødt til å avfyre skudd mot mannen, sier Anders Bryngelsson, talsperson for politiet i Stockholm til Aftonbladet.

Mannen er siktet for grove trusler og grovt brudd på våpenloven.

NTB-TT

Les også
Svensk politi advarer mot håndgranater
Les også
Svensk politi reagerer kraftig på skyting mot politibolig i Västerås
Les også
Oman kjøpte norske våpen for 1 milliard i 2017
Les også
Nynazister søker politisk makt i Norden
Les også
Mann pågrepet etter å ha løsnet skudd i Oslo sentrum