Ser fram til pavebesøket

Birgitta Ekman, Ulf Ekmans kone, tar til sosiale medier for å uttrykke sin begeistring i forkant av pave Frans’ besøk i Lund og Malmø.

«Snart är han här, Kyrkans högste ämbetsbärare och samtidigt Guds tjänares tjänare», skriverBirgitta Ekman ved siden av et bilde hun har lastet opp på bildedelingstjenesten Instagram.

Ekman har lagt til et fargerikt «Välkommen», samt en rød og høstlig ramme rundt portrettet som viserpave Frans med hånden hevet i en hilsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Vi kör ner och deltar tilsammans med 19.000 andra i mässan den 1. nov. En riktig fest för Sveriges katoliker! Och intressant för många andra», skriver hun videre før hun oversetter det samme budskapet til engelsk.

Krysser grensen

NTB kunne før helgen melde omstorinnrykk av norske katolikker til tirsdagens messe på Swedbank stadion i Malmø, hjemmebanen til byens fotballag.

BiskopBernt Eidsvig, sju prester og nærmere 600 katolikker fra Norge vil være til stede når pave Frans besøker Sverige mandag og tirsdag. Oslo katolske bispedømme har satt opp busser for å frakte nordmenn til Malmø slik at de kan være med på messen, skriver nyhetsbyrået.

Lund første stopp

Men det første stoppet under Sverige-besøket – Frans’ første i Skandinavia – er i studentbyen Lund. Og det er ikke helt tilfeldig.

Lund domkirke, der den økumeniske gudstjenesten skal holdes mandag, har en 1000-årig historie som deles av katolikker og lutheranere, ifølge Katolske kyrkan.

Når ledere fraDen katolske kirke ogDet lutherske verdensforbund nå går sammen for å markere at det neste år er 500 år siden reformasjonen, er det første gang katolikker og lutheranere minnes denne milepælen i kristendommen historie i fellesskap, skriver kirken påsin nettside.

Dagen er til stede i Skåne for å dekke det historiske pavebesøket.