Motdemonstranter på Scheelegatan under demonstrasjonen den nynazistiske gruppen Nordiska motståndsrörelsen (NMR)) holdt på Kungsholms torg i Stockholm. Foto: Fredrik Persson/TT / NTB scanpix

Nynazister avlyste marsj i Stockholm

Nynazister, antirasister og flere andre grupper holdt flere demonstrasjoner i Stockholm lørdag, uten at det brøt ut sammenstøt.

Nordiska motståndsrörelsen (NMR) var en av flere grupper som hadde fått tillatelse til å arrangere demonstrasjonstog i den svenske hovedstaden lørdag. NMR endret selv planen i siste øyeblikk og begrunnet avlysningen med at de ikke fikk gå der de ønsket.

I stedet for å marsjere på Kungsholmen, holdt NMR en stillestående, men høylytt markering på Kungsholmstorg. Akkompagnert av trommer ramset nynazistene opp dem de stempler som «folkeforrædere» – et stort antall politiker fra høyre til venstre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Samtidig deltok noen hundre personer i en antirasistisk motdemonstrasjon bak politiets sperringer noen kvartaler unna.

Som følge av alle markeringene var svensk politi i høyeste beredskap.

– Alle de lovlige demonstrasjonene kunne gjennomføres uten ordensforstyrrelser, sier politiets pressetalsmann Lars Byström.

Medlemmer av den nynazistiske gruppen Nordiska motståndsrörelsen (NMR)) avlyste lørdag en planlagt marsj i sentrum av Stockholm og holdt i stedet en markering på Kungsholms torg. Foto: Fredrik Persson / NTB scanpix

Bare under en protest mot regjeringens forslag om å innskrenke streikeretten, oppsto det kortvarig bråk mellom demonstranter og politi.

Dyrevernsaktivister gikk også i tog, det samme gjorde Revolutionär kommunistisk ungdom (RKU), mens antifascister skulle holde gatefest i protest mot NMRs demonstrasjon lørdag kveld.

Sju personer ble stanset på grensa da de ankom Sverige fredag kveld og natt til lørdag, angivelig på vei til demonstrasjonen i Stockholm. Det er ikke kjent hvem dette er eller hvilken nasjonalitet de har.

Medlemmer av den nynazistiske gruppen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) demonstrerte lørdag på Kungsholms torg i Stockholm. Foto: Fredrik Persson / NTB scanpix
Les også
Nynazister forstyrret Center-leders tale i Almedalen
Les også
Politiet forhindret vold fra venstreekstreme mot islamkritikere
Les også
Kristen eks-nazist siktet for drap
Les også
Nynazister søker politisk makt i Norden
Les også
Nynazister får ikke delta i Arendalsuka
Les også
Dom faller i massiv rettssak mot tyske nynazister