Sveriges statsminister Stefan Löfven la ned blomster på Olof Palmes grav i Stockholm søndag, på 30-årsdagen for drapet på Palme. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix

Löfven mintes Palme 30 år etter drapet

Sveriges statsminister Stefan Löfven var en av mange som søndag markerte 30-årsdagen for drapet på statsminister Olof Palme. Selv tror han Christer Petterson var drapsmannen.

– Det er en sorgens dag. Vi blir igjen minnet på den fryktelige tragedien, sa Löfven etter at han hadde lagt ned en krans med røde roser på Palmes grav i Stockholm.

LES: Palmeprisen til palestiner og israeler

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Der sa han også at han tror Christer Petterson var den som drepte Palme.

– Det var en person som ble dømt og senere frikjent. Lisbet Palme sier bestemt at det var Christer Petterson, og da tror jeg på det, sa Löfven til pressen.

– Mer ubehagelig samfunn

Mange svensker oppsøkte søndag stedet på Sveavägen der skuddene falt på kvelden 28. februar 1986. En av dem var Tomas Skoglund, som hadde tatt med seg sønnen sin. De snakket om hvordan samfunnet har forandret seg siden drapet.

– Det ble et mer innesluttet og mer ubehagelig samfunn. Før kunne en statsminister gå på kino med kona uten livvakter. Slik er det ikke lenger, sier Skoglund.

Statsminister Stefan Löfven sammen med Lisbeth Palme (t.v.) under et seminar i regi av Palmecenteret søndag. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix

Senere på søndagen deltok Löfven sammen med Lisbet Palme og en rekke andre topper fra det sosialdemokratiske partiet på et seminar i regi av Palmecenteret.

Tipstelefon

Samtidig som årsdagen ble markert, fortsetter etterforskningen av drapet for fullt. Svensk politi har ikke gitt opp håpet om å få oppklart saken.

– Det er mitt håp og min målsetting. Men jeg vil likevel ikke gi noen løfter, sa Palmegruppens sjef, Hans Melander, for noen dager siden.

Søndag satt seks medarbeidere klar til å ta imot tips i håp om å få nye opplysninger som kan bringe etterforskningen framover.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I løpet av etterforskningen har tusenvis av tips kommet inn, men mange er allerede lagt bort. Over 8.000 tips er knyttet til fantombildet som politiet presenterte kort tid etter drapet i sentrum av Stockholm 28. februar 1986, men som dagens etterforskere mener ikke forestiller gjerningspersonen.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
– Kollaps truer svensk rettssystem
Les også
Sverige senker renten til minus 0,5 prosent
Les også
Terrordømt svenske fikk jobb i Telenor
Les også
Svensk tenåring dømt til ett års fengsel i terrorsak
Les også
Tilliten til norsk økonomi svikter hos forbrukerne