Sverigedemokraternas fungerende partileder Mattias Karlsson under tirsdagens pressekonferanse. Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix

Fare for regjeringskrise i Sverige

Sverigedemokraterna støtter ikke budsjettforslaget til den rødgrønne regjeringen, ifølge fungerende partileder Mattias Karlsson. Det betyr at regjeringen kan bli felt.

Det er først og fremst innvandringspolitikken som er avgjørende for at Sverigedemokraterna onsdag kommer til å stemme for budsjettforslaget til den borgerlige Alliansen, opplyste Karlsson på en pressekonferanse tirsdag.

Det betyr at den rødgrønne regjeringen til Stefan Löfven kan bli felt når Riksdagen stemmer over budsjettforslaget onsdag. Regjeringen kan imidlertid reddes om regjeringens budsjettforslag får borgerlig støtte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Karlsson avviser at SD nå skaper politisk kaos.

– Det er det Stefan Löfven som gjør med sin politikk, sier Karlsson.

Politisk kommentator Eva Stenberg sier det er flere alternativer som nå foreligger.

– Selvsagt kan det ende med at regjeringen blir felt og at det skrives ut nyvalg. Men sjansen er like stor for at regjeringens budsjettforslag nå sendes tilbake til finanskomiteen for videre revidering. Men det kommer til å bli vanskelig for Löfven, det er klart, sier Stenberg til Dagens Nyheter.

Ifølge svenske medier besluttet SD å ikke støtte den rødgrønne regjeringens budsjettforslag allerede i forrige uke.

Les også
Sverigedemokraterna forbereder seg på nyvalg
Les også
Sverigedemokraternas leder sykmeldt til januar
Les også
Afrikanskfødd eks–pastor vald inn for Sverigedemokraterna
Les også
Omstridt høyreparti splitter kristne innvandrereSyrianere i Sverige