Utelukker terrorisme etter flystyrt

Et russisk fly med 92 passasjerer på vei til Syria, styrtet i Svartehavet, opplyser det russiske forsvarsdepartementet. Om bord var over 60 fra det internasjonalt kjente koret Aleksandrov-ensemblet.

Departementet bekrefter overfor statlige russiske medier at flyet av typen Tupolev Tu-164, som var på vei til en russisk flybase i Latakia i Syria, styrtet i Svartehavet like etter avgang. Nyhetsbyrået Interfax meldte at flyet forsvant fra radaren 20 minutter etter avgang klokken 5.20 lokal tid.

Russiske myndigheter utelukker terrorisme, og presidentVladimir Putin har beordret full gransking av flystyrten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vrakrester er funnet på 50 til 70 meters dybde, rundt 1,5 kilometer utenfor svartehavskysten ved byenSotsji.

– Kroppen til en person som omkom i flykrasjet, ble funnet seks kilometer utenfor kysten av Sotsji, og ble tatt om bord i et redningsskip, sier departementstalsmann Igor Konasjenkov til russiske nyhetsbyråer.

Ifølge Interfax er det funnet flere omkomne i havet. Det er lite sannsynlig at noen overlevde den fatale flystyrten.

Utelukker terrorisme

Russlands president Vladimir Putin sender sin kondolanse til familie og venner av ofrene for den fatale flyulykken, og har beordret full gransking.

– Putin har bedt statsministerDmitrij Medvedev om å danne og lede en statlig kommisjon som skal etterforske flykrasjet, heter det i en uttalelse fra myndigheten.

Årsakene til ulykken skal enten ha vært problemer med flyet eller pilotfeil, opplyser sjef for forsvarskomiteen i det russiske parlamentet, Viktor Oserov, til det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Han «utelukker terrorisme da flyet ble operert av forsvaret».

Den russiske granskingskommisjonen har åpnet straffesak for å finne ut om brudd på flytransportsikkerheten er årsaken til ulykken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Personell med ansvaret for flyet før takeoff blir nå avhørt, opplyser granskingskommisjonen.

Tu-154 har vært involvert i en rekke ulykke de siste årene. I 2010 omkom 96 mennesker, blant dem Polens presidentLech Kaczynski, da det styrtet under innflygingen til byen Smolensk vest i Russland.

Kjent kor

Flyet hadde 84 passasjerer og et mannskap på åtte om bord. 64 av dem synger i Alexandrov-ensemblet, som er koret til Russlands væpnede styrker. Mannskoret skulle til flybasen Hmeimim for å opptre for russiske styrker i forbindelse med nyttårsfeiringen.

En passasjerliste er utgitt av russiske myndigheter, og blant dem som var om bord var dirigent Valery Khalilov og Elizaveta «dokor Liza» Glinka, leder av hjelpeorganisasjonen Spravedlivaja Pomostji.

Blant passasjerene var det også ni journalister. De statlige kanalene Pervy Kanal, NTV og Zvezda opplyser at de hadde tre ansatte hver om bord i flyet.