Visjon Norge-givere kan miste skattefradrag

Det kommer fram i finansminister Siv Jensens (Frp) svar på et skriftlig spørsmål i Stortinget.

Dersom det tas utbytte fra en ideell organisasjon, kan den miste muligheten til å få gaver med skattefradrag. Det går fram av finansminister Siv Jensens svar på et skriftlig spørsmål fra Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum.

«Dersom transaksjoner mellom en godkjent organisasjon og en nærstående part ikke er markedsmessige og dermed tilgodeser aksjonærer eller andre utenfor det ideelle formålet, kan det bli ansett som en overføring av verdier (utbytte) fra organisasjonen som endrer dennes status som en ikke-økonomisk innretning. Det kan i tilfelle diskvalifisere organisasjoner fra gavefradragsordningen», skriverJensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Brennpunkt-dokumentar

Den kristne TV-kanalen har vært i medias søkelys etter at NRK sendteBrennpunkt-dokumentaren «Pengepredikanten» i slutten av oktober.

Her kom det blant annet fram at forkynnerJan Hanvold sitter på begge sider av bordet som utleier av eiendom og sjef forVisjon Norge. Hanvold og Visjon Norges innsamlingsmetoder har også fått massiv oppmerksomhet, og da spesielt måten det trekkes linjer mellom pengedonasjoner og helbredelse på.

Spørsmål

Det er denne praksisen Senterpartiets partileder viser til i sitt skriftlige spørsmål:

«I Brennpunkt-dokumentaren «Pengepredikanten» kommer det frem påstander om omfattende misbruk av midler tilhørende organisasjonen TV Visjon Norge AS. En stor del av organisasjonens inntekter skriver seg fra gaver fra privatpersoner, som det er gitt skattefradrag for ihht. skattelovens § 6-50. Vil ministeren vurdere om gaver til aksjeselskaper som TV Visjon Norge AS også i fremtiden skal kvalifisere for slikt skattefradrag?» spør han.

Her kan du lese både spørsmål og svar i sin helhet