Dagens første kunde går inn i en butikk i London hvor de selger klær donert av Victoria Beckham. Nå ønsker britiske myndigheter å utvide butikkers åpningstider på søndager for å kunne konkurrere med netthandel og turistdestinasjoner som Paris og London. Foto: Suzanne Plunkett

Storbritannia ønsker mer søndagshandel

Britiske myndigheter vil la butikker utvide åpningstidene på søndager for å kunne konkurrere med netthandel og turistdestinasjoner som Paris og London.

Finansminister George Osborne sier han vil gi ordførere og lokale myndigheter makt til å bestemme åpningstidene søndager, i budsjettet han presenterer onsdag.

– Det er klart at det fortsatt er en økende appetitt for shopping på søndager, sier han. Osborne legger til at netthandelens fremgang, som gjør at folk kan handle når som helst på døgnet, fører til at flere forhandlere ønsker å konkurrere ved å ha åpent lenger i helgene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Solberg tror på søndagsløsning

Et forsøk på å endre åpningstider søndager i 2006, endte i store protester. Osbornes forslag er ventet å møte motstand fra fagforeninger og Church of England, som forsvarer en felles fridag fordi det er «viktig for stabilitet i familie- og samfunnsliv».

Storbritannias lov fra 1994 hindrer butikker i å ha åpent mer enn seks timer på søndager.

Les også
Ap ber Solberg snu om søndagshandel
Les også
Juss-topper mener Stortinget styrer Høyesterett for strengt
Les også
Kristenleiarar med naiv og ukristeleg flyktningpolitikk
Les også
Solberg tror folk vil snu om søndagshandel
Les også
Ni av ti Høyre-kommuner sier nei til søndagshandel