Lisa synger farfars låt om Guds kjærlighet

– Det er et dristig valg, men jeg blåser i hva VG og Dagbladet mener.

-----

Kontrastene står i kø i lørdagens Stjernekamp når artistene skal synge både hardrock og akustisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

– Dette er en sang vi alltid har sunget i familien, sier 21-åringen.

Teksten er skrevet av farfar Arnold Børud og ble gitt ut på platen «Alle skal få vite det» i 1988.

Selv om «Kjærligheten seirer» er nesten 30 år gammel, har den ikke gått av moten for Børud-familien. Så sent som i sommer avsluttet familien en konsert med nettopp denne låten.

---------

Du kan lese hele sangteksten i faktaboksen til høyre.

---------

Blåser litt i VG

– Teksten handler om det mest grunnleggende og viktigste i livet, nemlig om kjærligheten i familien og kjærlighet Gud har til oss. Det er mye ondskap i verden, men Jesus har vunnet over det onde og skal vinne til slutt. Mange opplever et tomrom bare Jesus kan fylle med sin kjærlighet, sier Børud.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Noen vil kanskje mene at dette er et dristig valg. Hva tenker du?

– Jo, det er et dristig valg. Kanskje VG og Dagbladet reagerer, men det blåser jeg litt i. Jeg ønsker å stå for noe. Og når de gir meg lov til å synge en personlig låt og synes den er fin, da vil jeg gjøre det, sier Børud.

Hun tror dessuten at folk vil kunne relatere til teksten på ulike måter.

– Det er et kristent budskap i teksten, men det blir ikke for mye. Dette handler jo også om kjærlighet i relasjoner. Det er en blanding, sier 21-åringen.

– Det tror jeg ville blitt litt for mye for folk. Teksten er sterk nok i seg selv, sier hun.

Da låten ble gitt ut i 1988 var det Lisas onkel, Ole Børud, som sang den. Han husker ikke så mye fra innspillingen. Men en ting har festet seg til hukommelsen.

– Jeg husker at pappa og jeg besøkte Kjetil Bjerkestrand, som laget kompet til låten. Han hadde arbeidssted inni en container. Det var sikkert bare midlertidig, men det gjorde inntrykk, sier Ole Børud, som beskriver seg som en stolt onkel av Lisa.

– En god Gud

Farfar Arnold, som har skrevet tekst og melodi til «Kjærligheten seirer», fikk en telefon fra Lisa med spørsmål om det var greit at hun valgte den sangen hans. Det var selvfølgelig helt greit for Arnold.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er hyggelig det. «Kjærligheten seirer» er et fint valg når hun skal synge om noe personlig og sjangeren er akustisk, sier han.

Farfaren husker godt hvorfor han skrev «Kjærligheten seirer».

– Jeg ønsket å vise at Gud er en god Gud som er på vår side. Det har han bevist ved å sende Jesus som døde og oppstod for oss. I tillegg er låten er parafrase over de kjente versene i Første Korinterbrev 13, «størst av alt er kjærligheten», forteller Arnold Børud.

– Hun er tøff nok

Farfar har ikke bare fulgt sine egne barns karriere gjennom Børud-gjengen, han har også fulgt barnebarnets. Arnold Børud har skrevet flere av låtene som har gjort Lisa til en av Norges største barnestjerner med 120.000 solgte album.

– Hvordan vil du si at Lisa har endret seg siden hun var barnestjerne?

– Hun har blitt en voksen ung dame. Det er den viktigste endringen. Så har hun et klart og bevisst forhold til Jesus og er ikke flau for å holde fanen høyt. Hun er tøff nok til å vise hvem hun hører til, sier Arnold og siterer en av de mest kjente låtene fra Børud-gjengen.

Nær relasjon

De to siste rundene har Lisa vært en av de tre artistene som har fått færrest stemmer. Men farfar har ikke blitt nervøs.

– Nei, da. Jeg har vært litt spent, men jeg har et avslappet forhold til det og det har Lisa også, sier Børud.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvordan vil du beskrive relasjonen mellom deg og Lisa?

– Vi har en nær og fin relasjon. Hun ringer meg og spør om råd iblant. Jeg er veldig imponert over hvor bra hun gjør det i Stjernekamp, sier farfaren som har sett henne live i studio på Fornebu tre lørdager allerede.

For tiden er Arnold Børud på ferie i Spania, men har forsikret seg om at tv-en får inn NRK.

– Ikke en gammel gubbe

Lisa på sin side beskriver farfar Arnold som ungdommelig.

– Han er veldig ungdommelig og er med på humoren vår. Han er ikke en gammel gubbe, fastslår 21-åringen.

Hun roser farfaren sin for å ha betydd mye for Kristen-Norge på musikkfronten.

– Han er veldig musikalsk, en perfeksjonist, sier hun.

Lørdag skal mamma og pappa, Elin og Thomas, samt lillesøster Olivia følge Lisa fra salen. Også mormoren og morfaren kommer til å være til stede.

Artikkelen fortsetter under annonsen.