I TENKEBOKSEN: Seniorrådgiver i Stiftelsestilsynet, Terje Gjertsen, vurderer å lukke saken mot Stiftelsen Betanien etter utskiftninger i styret. Foto: Lotteri- og stiftelsestilsynet

Vil trolig lukke Betanien-saken

Etter at avtroppende styreleder Christian Hysing-Dahl og fire andre medlemmer sa fra seg sitt verv, vurderer Stiftelsestilsynet å lukke saken mot Stiftelsen Betanien.

– Vi tar til etterretning de endringene som er blitt gjort i styret, og de er så vesentlige at vi nå må vurdere vår ressursbruk opp imot hva vi kan oppnå med videre arbeid i denne saken, sier Terje Gjertsen, seniorrådgiver i Stiftelsestilsynet, til Dagen.

Tirsdag opplyste Betanien i en pressemelding at Christian Hysing-Dahl gir seg som styreleder i stiftelsen. Nestleder Sigmund Kroslid, og ytterligere tre styremedlemmer følger hans eksempel og fratrer fra sine verv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Ny styreleder får kritikk før han har begynt

Dette skjer i kjølvannet av korrupsjonssaken rundt tidligere direktør Are Blomhoff. Eks-presten er dømt til tre år i fengsel for å ha underslått 15 millioner kroner, der mesteparten ifølge ham selv gikk med til å arrangere fester, noen av dem med prostituerte.

Har ikke vurdert enkeltpersoner

Stiftelsestilsynet, som valgte å gjenåpne sak mot stiftelsen etter et mistillitsbrev fra de tillitsvalgte til styret, ser på Hysing-Dahls avgang som såpass utslagsgivende at de nå heller mot å lukke saken for godt.

– Ja, det er det som er våre vurderinger, sier Gjertsen.

– Vil det si at dere vurderer det slik at de som nå har forlatt styret, er de samme personene som har begått feil i denne saken?

– Vi har ikke vært inne på personnivå og vurdert hvorvidt enkelte har gjort større feil enn andre. Et styre har et kollektivt ansvar.

– Hva tenker du om at de tillitsvalgte fremdeles er klare på at hele styret må gå?

– Det har jeg ingen kommentar til nå, avslutter Gjertsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tidligere bergensbyråd Filip Rygg er innstilt som ny styreleder.

Les også
Mistenker at Betanien-penger kan være gjemt unna
Les også
Står fast ved at alle må gå
Les også
Ny styreleder får kritikk før han har begyntBetanien-saken
Les også
Betaniens styreleder går av